Årets julklapp från Mercuri International – En säkrare digital värld för våra barn

De flesta av oss, till och med även de flesta ’late bloomers’, kan väl ändå hålla med om att digitaliseringen gjort våra liv bättre. Nya tjänster öppnar upp möjligheter både på det privata och professionella planet. Vi kan välja och vraka bland appar som förenklar vår vardag och drar fördel av nya affärsmöjligheter som uppstår i den digitala transformationens kölvatten.

Samtidigt diskuteras nya hotbilder livligt och vi aktar oss för sådant som osar bedrägeri eller högrisk på nätet. När det gäller våra barn hör vi såklart också om faror som lurar runt varje social kanal och inte blir det enklare av att barn och ungdomar generellt rör sig i andra forum än vad vi vuxna gör. Det blir en utmaning att såväl förutse faror som att förstå och hjälpa när problem väl uppstår. Hur mycket vi än kämpar med att hålla oss ajour.

Hur hjälper vi våra barn att navigera i den digitala världen?

Vi vill att de barn och ungdomar som växer upp i vår digitala värld ska få dra nytta av allt det som är positivt med digitaliseringen, men samtidigt få de verktyg de behöver för att kunna vara medvetna och källkritiska användare.

På Mercuri International vet vi vilken skillnad utbildning kan göra och därför har vi istället för traditionella julklappar valt att ge 4 skolklasser i årskurs 3-7, Maria Dufvas bok ”Värsta Bästa Nätet” genom föreningen Let’s Make Love Great Again och ”Skolprojektet 2.0”.

Vem i vuxenvärlden man kan vända sig till när mobilen börjar kännas som ett elakt monster?

I ”Värsta bästa nätet” vänder sig Maria Dufva direkt till barnen för att ge verktyg kring hur du blir mer nätsmart och undviker farliga och jobbiga situationer. Boken ger konkreta råd om hur man agerar när någon som vill videochatta säger att kameran är trasig eller när man får ett otäckt kedjebrev som säger att mamma och pappa kommer att dö om man inte skickar vidare.

Maria Dufva reder ut vad som klassas som ett brott och vem i vuxenvärlden man kan vända sig till när mobilen börjar kännas som ett elakt monster. I boken får barnen också lära sig hur man beter sig för att vara en schysst kompis. Vad gör man till exempel när bästa vännen delat med sig av en riktigt jobbig hemlighet? Och när är det okej att ta bilder av sina kompisar?

Med detta hoppas vi kunna bidra till en säkrare digital framtid.

God Jul och ett Gott Nytt År 2019, önskar alla på Mercuri International. Ett stort tack till alla våra kunder och samarbetspartners för året som gått.

MERCURI PLT

Ledarskapsträning direkt i din mobil

Med appen Mercuri PLT får du en personlig ledarskapstränare som motiverar dig på ett inspirerande sätt, direkt i din mobil. Utveckla dina färdigheter inom feedback, kommunikation, självledarskap, teamutveckling, teamledarskap och time management och räkna med att träningen verkligen blir av.

Läs mer

DIGITAL LEARNING CENTER

Flexibla och modulära digitala utbildningar

För att människor ska lyckas och känna engagemang för lärandet är våra lösningar utformade på ett sätt som gör att de skapar intresse, effektivitet och långsiktigt bibehållna kunskaper.

Läs mer