Konsultativ försäljning

Om utbildningen

Bli din kunds mest värdefulla rådgivare och lär dig skapa förtroende med konsultativ försäljning. En säljutbildning för dig som vill lära känna kundens utmaningar och omvärld medan du samtidigt skapar värde. Vi tittar närmare på hur du säljer ett resultat, framför en produkt eller tjänst genom värdeförsäljning och tränar din förmåga att analysera kundens situation.

Du lär dig också hur du definierar kundens behov, jobbar med rådgivning, utmanar kundens behovsanalys och blir vassare på invändningshantering. Lyft kunddialogen till en högre nivå med konsultativ försäljning!

Så här säger tidigare kursdeltagare

”Konkreta tips och råd i ett bra format!”

”Professionell kursledare som genomförde utbildningen på ett mycket professionellt och förståeligt sätt. En utmärkt kurs som jag kommer använda i många situationer”

”Relevant, inspirerande och en mycket hög nivå på innehållet!”

FÖR VEM

Utbildningen vänder sig till säljare och konsulter som har ambitionen att bli ännu bättre på att sälja till chefer och/eller på en högre nivå hos kunden.

UTBILDNINGSMÅL

När du säljer till höga chefer eller säljer komplexa lösningar är det ytterst viktigt att förstå kundens omvärld och bransch. Med Konsultativ Försäljning tränar du din förmåga att analysera kundens situation och att lyfta kunddialogen till en nivå som möjliggör försäljning.

DU KOMMER LÄRA DIG

 • Situationsanpassad försäljning
 • Den konsultativa försäljningsprocessen
 • Att utnyttja marknadskrafter och göra affärsprioriteringar
 • Att bemästra hinder, lösningar och tidspress
 • Att analysera olika säljsituationer
 • Att sälja ett resultat – inte en produkt eller tjänst
 • Att hitta unika säljargument
 • Att skapa värde för kunden
 • Invändningshantering

UPPLÄGG

2 dagar.

Utbildningen bedrivs med en blandning av korta föreläsningar, gruppdiskussioner, eget arbete, olika case samt tillämpning av olika verktyg.

Klassrum eller virtuellt

Skulle vi under rådande omständigheter inte ha möjlighet att träffas fysiskt genomför vi våra klassrumsutbildningar virtuellt. Som en extra bonus bjuder vi en kostnadsfri gruppcoaching efter utbildningens slut. Har du frågor kring upplägget, tveka inte att maila oss på info@mercuri.se

MAT & LOKAL

Vi håller till i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen bjuds du på generös lunchbuffé och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär.

DIPLOMERING

Efter utbildningens slut premieras du med ett diplom från Mercuri International Business School.

Skräddarsydd lösning

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss skräddarsy en lösning för er!

Läs mer

CITAT FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

I min roll som säljare förväntar sig kunden ofta att jag är insatt i hans eller hennes situation och kan ge råd. Med Konsultativ Försäljning har jag lärt mig hur jag kan göra det på bästa sätt.

FORTSÄTTNING

För dig som vill fortsätta att utvecklas inom försäljning efter att du genomfört Konsultativ försäljning rekommenderar vi att gå vidare med bl.a. följande utbildningar:

 • Effektiv försäljning
 • Key Account Management

Boka din utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
Skräddarsydd lösning

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss skräddarsy en lösning för er!

Läs mer

Bokningsinformation

kr17,800.00

Du kan bara betala med faktura. Faktura och bokningsbekräftelse kommer skickas till dig med epost när bokningen blivit godkänd.

Få mer information