VD-utbildning

Om utbildningen

Att tillträda i en företagsledande position, som vd, affärsområdeschef, divisionschef, ledningsgruppsmedlem eller annan företagsledande roll är en spännande och utmanande arbetssituation. Men att ha det yttersta ansvaret för såväl medarbetare som kunder, att arbeta med styrelsen och företagets alla intressenter och att vara informerad om lagar och regler, det ställer höga krav på kompetens, ledarskap och samarbetsförmåga.

I den här utbildningen får du möjlighet att fördjupa eller förnya dina kunskaper samtidigt som du ges möjlighet att reflektera över rollen som VD i ett strukturerat sammanhang. Utbildningen blandar föreläsningar, gästföreläsare och case och utbildningen tar avstamp i flera primära områden.

Utbildningen är ett samarbete mellan Michaël Berglund och Mercuri International och levereras av Michaël Berglund Board Value.

VEM RIKTAR SIG DENNA UTBILDNING TILL?

En tredagars utbildning för dig som arbetar i en företagsledande roll som till exempel vd, affärsområdeschef, divisionschef, ledningsgruppsmedlem eller annan företagsledande roll. Vi välkomnar både dig som är nytillträdd, men också dig som är mer erfaren i din roll och position i företagsledningen.

VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE OM UTBILDNINGEN?

”Riktigt bra föreläsare med djup kompetens inom sina områden.”

”Bra blandning av relevanta djupdykningar i en trevlig miljö.”

”Mycket bra nivå på föreläsarna och en otroligt givande kurs.”

”För min del var detta nog den mest värdefulla kursupplevelse jag haft – både vad gäller relevans, upplevelse och generellt värde.”

”Väldigt proffsigt upplägg och välförberedda block med matnyttig och effektiv information och verktyg att ta med sig.”

UTBLDNINGENS INNEHÅLL

 • Ekonomisk planering, uppföljning och fokus
 • Tillväxtplaner och lönsamhet
 • Strategiskt tänkande och planering
 • Ledarskap
 • Kommunikation
 • Effektiva team och rekryteringar
 • Bolagsrätt
 • Styrelsen
 • Personligt ledarskap

UPPLÄGG FÖR UTBILDNINGEN

Utbildningen sträcker sig över 3 dagar och bedrivs med en blandning av korta föreläsningar, gruppdiskussioner, eget arbete, olika case men även tillämpning av olika verktyg som hjälper dig att utveckla ditt arbete.

Under denna utbildning kommer du jobba tillsammans med dina kurskamrater och har möjlighet att ställa frågor och dela erfarenheter.

MAT & LOKAL

Våra utbildningar tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen kan du ta del av en generös lunchbuffé och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär. Dag 1 och 2 äter vi även middag tillsammans.

DIPLOMERING

Efter utbildningens slut får du ett diplom på dina kunskaper, för att visa att du gått denna utbildning.

KURSLEDARE

Patrik Peter är VD för Michaël Berglund Leadership Acceleration och har över 25 års erfarenhet, inom chefsrekrytering, ledarskapsbedömning och organisationsutveckling. Han har tidigare haft roller som kommunikationsdirektör på Migrationsverket, pressansvarig på Säkerhetspolisen, stabschef på Svenska Institutet.

Henrik Friman är VD och partner för Michaël Berglund Board Value och har över 20 års erfarenhet från näringsliv, offentlig sektor, stiftelser och intresseorganisationer. Med lång erfarenhet från styrelsearbeten nationellt och internationellt och med passion för individer, lärande och affärer har han hjälp 100-tals företag i deras förändring.

Michaëla Berglund är VD, kundansvarig samt senior personbedömare for Michaël Berglund. Michaëla har arbetat med Executive Search sedan 1999 inom framför allt serviceindustrin, offentlig sektor, detaljhandel och IT/telecom. Hon har tidigare erfarenhet från finansbranschen och serviceindustrin.

Annika Elmér är advokat och specialiserad inom arbetsrätt. Annika är en av grundarna till Emplaw Advokater och hon företräder klienter över hela Sverige. Annika företräder klienter infor domstol och skiljenämnd, ger löpande rådgivning, leder/ingår ispecifika arbetsrättsliga projekt och transaktioner samt genomför oberoende utredningar.

 

För denna utbildning gäller Michaël Berglund Board Values villkor. LÄS DERAS VILLKOR HÄR

Skräddarsydd lösning

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss skräddarsy en lösning för er!

Läs mer

Få offert eller boka utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
Skräddarsydd lösning

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss skräddarsy en lösning för er!

Läs mer

Bokningsinformation

Efter genomförd bokning kommer vi att kontakta dig för komplett faktureringsinformation.


Boka

  Få mer information