Gustav Stenbeck – Karmakapitalism

TIDIGARE NÄTVERKSTRÄFF


Gustav Stenbeck har varit hållbarhetschef åt Petter Stordalens Nordic Choice Hotels och blev under den tiden utsedd till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer och hållbarhetsmäktigast i hotell- och resebranschen. Idag arbetar han som entreprenör och affärsängel där han bara investerar i bolag som både har förmågan att tjäna pengar och göra världen bättre. Gustav är även en flitigt anlitad föreläsare i Norden och USA där han pratar om förändringskraften i hållbarhetsfrågorna.


Hur bygger man ett framgångsrikt företag och en bättre värld?

Det ligger i tiden att vi inte kan bedriva affärsverksamhet och driva företag utan att också ta ansvar för människors och planetens välmående. I vår bok ”Supertrenderna” konsterar vi också att hållbart företagande är en supertrend som kommer att ha stor påverkan på försäljning och marknad. Kortsiktig vinstjakt börjar i allt högre grad ifrågasättas av såväl kunder som anställda. Många, kanske särskilt värderingsstyrda unga, kräver mer. För dem måste företag även på något sätt bidra till en bättre värld. I den nya karmakapitalismen handlar det inte bara om att tjäna pengar, utan också om att ta ansvar. Men hur gör man då för att bli en karmakapitalist?

Den här gången hade vi äran att presentera Gustav Stenbeck, miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Gustav talade om:

  • vad ansvarsfullt företagande är
  • varför det är viktigt
  • hur man bygger ett framgångsrikt företag och en bättre värld på en och samma gång

INTRESSERAD AV ATT BLI MEDLEM?

Är du en utvecklingsorienterad försäljnings- eller marknadschef som är intresserad av att bli medlem i Mercuri International Research? Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi dig!    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.