Mercuri International skänker 1 000 000 kr till välgörenhet

Press Release — Mercuri International Sverige AB vill engagera sig i kampen för en bättre värld. De skänker därför 1 miljon kr i form av utbildningsinsatser till sju välgörenhetsorganisationer.

Utbildningsprogrammen inom ledarskap, försäljning och kundservice genomförs under 2016 och de organisationer som tar del av detta är Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission, SOS Barnbyar, Läkare utan Gränser, Barncancerfonden, Naturskyddsföreningen och Hand in Hand.

För oss på Mercuri är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och det har vi gjort tillsammans med GodEl och GoodCause under flera års tid genom att utveckla deras chefer och ledare. Istället för att skänka en summa pengar, vill vi med vår kärnkompetens stärka och effektivisera organisationernas verksamhet och på så sätt göra en betydande insats som gör verklig skillnad”säger Roland Teuchert, vd för Mercuri International Sverige.

Mercuri International, som sedan GodEls och Stiftelsen GoodCause start för 10 år sedan varit en nyckelpartner vad gäller ledarskapsutveckling och bidragit till GodEls utveckling och framgång, vill engagera sig ytterligare och ger därför 1 miljon kronor i form av utbildningsinsatser till GoodCause samarbetspartners. Drivkraften är att genom sin kärnaffär engagera sig ytterligare i kampen för en bättre värld och därigenom göra mest nytta.

”Vi är imponerade och tacksamma över Mercuris generositet och vilja att bidra till en bättre värld genom att göra det som de är allra bäst på, nämligen kompetensutveckling. Kontinuerlig utveckling av medarbetarna är mycket viktig, oavsett om det är ideella organisationer eller företag. Där kraven på kostnadseffektivitet är extra hög, som de är hos GodEl och våra välgörenhetspartners, är risken stor att utbildningsinsatser av denna karaktär prioriteras ner till förmån för pengar till välgörenhet. Detta gör att Mercuri Internationals generositet är extra mycket värd”säger Pontus Winberg, vd för GodEl.

Kontakt

Roland Teuchert, VD Mercuri International Sverige

Email: roland.teuchert@mercuri.net  
Mobil: +46 709 13 75 57

Daniela Vidakovic Lundin, Marketing Manager Mercuri International Sverige

Email: daniela.v.lundin@mercuri.se 
Telefon: +46 8 705 29 34 | Mobil: +46 707 27 82 09