Självledarskap med Mona Riabacke

I det nya normala har chefer mindre kontroll över medarbetarna, helt enkelt på grund av deras ökade autonomi när det kommer till var de kan arbeta. Vidare förväntas medarbetarna ta på sig mer ansvar för att inte enbart hantera sitt eget arbete, utan även koordinera med andra.

Begreppet ”självledarskap” myntades av Charles Manz redan på 1980-talet, men det har fått ökad betydelse i och med pandemin. Teorin är baserad på en enkel men revolutionerande princip: om du först lär dig att leda dig själv, så kommer du sedan att kunna leda andra effektivt.


En föreläsning med fokus på självledarskap

Den här gången har vi äran att presentera Mona Riabacke, som är en av Sveriges främsta experter när det kommer till just självledarskap. Hon är doktor inom risk- och beslutsanalys, grundare av Beslutspodden och författare till boken ”Beslutspyramiden”. Mona talar om:

  • Varför självledarskap har betydelse
  • Vad självledarskap är
  • Hur du leder både dig själv och andra effektivt

Mona Riabacke har doktorerat på Mittuniversitetet och Stockholms universitet, och forskat på International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) i Wien och Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro (PUC-Rio) i Rio de Janeiro. Hon har jobbat med förändringsledning, omvärldsanalys och projektledning på Svensk Kärnbränslehantering (SKB), och som projektledare på SAS Institute. Mona är tillsammans med sin man Ari en av Sveriges främsta experter när det kommer till beslutsfattande – hur människor agerar när osäkerhet råder, hur vi kommunicerar och hur organisationer blir bättre på att fatta beslut.

INTRESSERAD AV ATT BLI MEDLEM?

Är du en utvecklingsorienterad försäljnings- eller marknadschef som är intresserad av att bli medlem i Mercuri International Research? Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi dig!    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.