Sofia från SOS Barnbyar fick ny ledarroll och stärker sitt ledarskap med Mercuris ”Ny som Chef”

Vi skänker även i år 1 miljon kronor i utbildningsinsatser till 7 olika välgörenhetsorganisationer genom vårt projekt Miljonprojektet. Mercuri bidrar med sin kompetens och hjälper därmed dessa organisationer att göra gott i hela världen inom sina olika områden. Sofia Wigström från SOS Barnbyar har gått Ny som Chef.

Hej Sofia, Vad var det bästa med utbildningen?

Att jag har fått mer teoretisk kunskap i det flexibla ledarskapet, men även praktisk träning med skådespelare och gruppdiskussioner. Även att jag har fått lära mig vikten av att kunna använda mig av olika ledarskapsstilar men för samma individ. 

Hur var dynamiken i gruppen?

Vi satte regler för vad som skulle gälla under utbildningsdagarna vilket skapade trygghet och tillit mellan oss deltagare. Vi utbytte erfarenhet och roterade i nya grupper för nya sammansättningar. Det var skönt att ha jobbat som chef i några månader för att kunna applicera de nya kunskaperna på egna erfarenheter och situationer och kunna vara aktiv i diskussionerna. 

Skulle du rekommendera utbildningen till någon annan?

Ja absolut. Till alla ledare som inte har gått en grundkurs inom ledarskap. Jag själv var förvisso en ny ledare men jag tror att utbildningen skulle ge alla som inte fått en grundkurs inom ledarskap något. Även mer erfarna ledare som inte känner att de fått tid att coachas. Utbildningen är aldrig för sen att gå, för man blir ju aldrig fullärd och jag kan varmt rekommendera den.

Läs hela intervjun med Sofia

Om Miljonprojektet

Mercuri International skänker 1 miljon kronor i utbildningsinsatser till 7 olika välgörenhetsorganisationer; Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission, Läkare utan gränser, SOS Barnbyar, Handinhand och Barncancerfonden. Mercuri bidrar med sin kompetens och hjälper därmed dessa organisationer att göra gott i hela världen inom sina områden.  

Vill du också utvecklas som ledare? Gå vår utbildning Ny som Chef

Related video