Vad är grundläggande försäljning?

I den här artikeln berättar vi mer om vad grundläggande försäljning är, hur du kan bli en vassare säljare och och hur vi på Mercuri International på bästa sätt kan hjälpa dig att lyckas i ditt sälj, bland annat genom utbildningen grundläggande försäljning.

Vad är grundläggande försäljning? – Mercuri

Vad krävs för att lyckas med försäljning?

För att lyckas i din roll som säljare krävs ett flertal olika saker egenskaper. En del av dem är egenskaper du kanske redan har naturligt hos dig, medan andra kräver mer träning, både på egen hand, tillsammans med dina kollegor eller i ett utbildningssammanhang. Med lite tålamod får du snabbt en flygande start i ditt sälj.

Genom att lära sig tips och trix av ditt nätverk och duktiga säljare runt omkring dig kommer du få ta del av ovärderliga kunskaper och erfarenheter och behöver inte göra alla misstag själv eller bygga hjulet om och om igen.

I den här artikeln hittar du flera saker som kommer hjälpa dig att nå dina mål, öka försäljningen och få en bättre förståelse för vad det innebär att jobba som säljare. I början gör säljare ofta enkla säljfel som är mycket lätta att rätta till.


Så blir du en bättre säljare – 7 saker att behärska

Det finns många saker att tänka på när du vill lyckas inom försäljning. Här kan du läsa om sju saker som vi anser ger dig ett försprång!

Lär dig ett antal tekniker på vår nya säljutbildning i stockholm

1. Du behöver kunna produkten/tjänsten

Vet du inte hur produkten eller tjänsten du säljer fungerar och varför den är så bra kommer det att bli extremt svårt att förklara det för någon annan. Läs på, följ med dina kollegor på sambesök och se till att få rätt träning kring ditt företags erbjudande för att kunna besvara dina kunders frågor på ett trovärdigt sätt.

2. Du behöver förstå vad kunden behöver

Behovsanalysen är en annan viktig del för att lyckas i ditt arbete som säljare. Genom den kan du förstå vad kunderna behöver och vilken lösning din produkt eller tjänst kan erbjuda.

3. Du behöver kunna kommunicera

Du måste vara en duktig kommunikatör och ha färdigheter som gör att du kan övertyga och öka kundens intresse för din produkt eller tjänst. Du behöver också kunna behärska en god frågeteknik där du ställer öppna frågor.

4. Du behöver ha en positiv inställning

Att ha roligt på jobbet är inte bara något som gör att du kommer må bra som individ. Det kommer också att smitta av sig på ditt försäljningsresultat. När du känner engagemang och tror på produkten eller tjänsten du säljer kommer allt bli betydligt lättare.

5. Du behöver behärska Säljplanering och Time Management

Vad gör du med din tid? Vilka affärsmöjligheter är värda att lägga ner extra tid på? Gör du tillräckligt många säljaktiviteter? Att planera och organisera din kalender är en viktig prio för att kunna jobba effektivt som säljare.

6. Du behöver vara flexibel i din säljroll

Som säljare kommer du möta en mängd olika sorters personlighetstyper som alla agerar på olika sätt. Du behöver vara flexibel och kunna möta deras olika behov och samtidigt anpassa dig till olika försäljningsscenarier och situationer.

7. Du behöver bygga relationer

För att dina kunder ska återkomma till dig gång på gång behöver du kunna skapa långvariga relationer med dina kunder genom att följa upp dina olika kundprojekt och se om dina kunder är nöjda eller inte.

Det är viktigt att de känner förtroende för dig och att de kan lita på dig. Ger du bra service, är hjälpsam, lyssnar och kan lösa kundens behov är det mer troligt att de kommer tillbaka när det är dags för en ny investering.


Mercuris utbildning i grundläggande försäljning

Säljer du mot företag och känner att du behöver stärka dina säljkunskaper? Vår grundläggande säljutbildning passar dig som är ny och snabbt vill bli framgångsrik i din nya roll. Det är även en utbildning som passar dig som redan har erfarenhet av att ha arbetat som säljare till företag ett tag men vill stärka dina kunskaper. Hursomhelst lovar vi att du får en flygande start och lär dig de viktigaste grunderna i försäljning med denna säljutbildning.

Vi blandar lärarledd undervisning med digitala moduler som du går igenom på egen hand för att göra det så lätt som möjligt att kombinera utbildning med ditt löpande arbete som säljare.

Varför ska jag gå en utbildning?

Helt enkelt för att få en riktigt bra start och ligga steget före! Visst kan du lära dig av kollegor i branschen, men viss kunskap tar tid att samla på sig genom bara jobberfarenhet.

Med vår säljutbildning får du en heltäckande bas och ett starkt fundament att bygga vidare ifrån. Vi ger dig många nya verktyg som du kommer ha nytta av i hela din karriär. Våra kursledare har alla lång erfarenhet från ett antal olika säljroller och delar gärna med sig av sina kunskaper.


Kontakt Mercuri

Vill du veta mer om våra säljutbildningar? Vi guidar dig gärna rätt och hjälper dig att hitta den säljutbildning som passar dig bäst och som ger dig det resultat du vill. Vi har flera olika kurser att välja emellan.


Vanliga frågor och svar om ”Vad är grundläggande försäljning?”

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får om våra utbildningar. Dessa och många andra frågor sitter kanske även du och tänker på.

Vem behöver gå en utbildning i grundläggande försäljning?

Vår säljutbildning vänder sig till dig som har börjat arbeta som säljare eller account manager mot företag, men det är även en utbildning som passar dig som är mer erfaren men behöver uppdatera och stärka din försäljningsmetodik för att utveckla dina affärer.

Hur ser kursens innehåll ut?

Du får bland annat lära dig hur du bygger en relation och skapar förtroende. Hur du jobbar med aktivt lyssnande som säljverktyg, hur du ska hantera kundmöten, kroppsspråk, struktur och metodik, kartläggning av kundens behov samt frågemetodik, presentation och argumentation för ditt erbjudande, att hantera och behandla invändningar och slutligen att styra mot avslut – hur du kan följa kundens beslutsmönster och hur du kan hjälpa kunden att ta beslut och få avslut i din affär.

Är utbildningen på distans eller på plats?

I vår utbildning varvar vi korta digitala moduler i vår lärportal med lärarledd undervisning i 2 dagar. Mellan utbildningstillfällena kommer du också att arbeta med några andra deltagare i ett lärteam för grupparbeten och gemensamma övningar.

Genom att utföra uppgifter direkt på din arbetsplats kommer du att snabbt implementera dina nya kunskaper kring försäljning i vardagen. De 2 dagar vi träffas face to face ses vi i Stockholm.

Behöver man göra några tester eller prov för att bli godkänd på kursen?

I vår utbildning finns inga prov för dig som deltagare, men för att få diplom behöver du ha genomfört alla delmoment i utbildningen.