Ledarskapsutbildningar

En ledarskapsutbildning hos Mercuri kommer att ge dig nya verktyg och metoder för att både strukturera ditt arbete och bli mer effektiv och framgångsrik som ledare och chef. Vi tar avstamp i det Utvecklande Ledarskapet och vår starka övertygelse är att ett hållbart ledarskap på sikt även blir ett lönsamt ledarskap.

Utvecklande Ledarskap – Ett samarbete med Försvarshögskolan

Vi tar avstamp i det Utvecklande Ledarskapet och vår starka övertygelse är att ett hållbart ledarskap på sikt även blir ett lönsamt ledarskap. Utvecklande Ledarskap är ett koncept som har forskats fram, ägs och fortsätter att förfinas av Försvarshögskolan (FHS). Det används idag inom stora delar av det privata näringslivet och andra sektorer av arbetslivet samt även på elitnivå bland tränare inom idrott.

Idag arbetar vi tillsammans med ett stort antal multinationella företag och är stolta över att vara den största leverantören av utbildningar inom Utvecklande Ledarskap på engelska med en blandning av ledare från hela världen.

UL kan vara en del av ett företagsanpassat utbildningsprogram, men du kan också ta del av UL genom vårt öppna utbildningsprogram.

Läs omdömen från våra nöjda kunder

Utbildningen i Utvecklande Ledarskap har ändrat mig som person. Det var stundtals jobbigt, men jag är ändå tacksam, då jag gjort förändringar som gjort att jag mår och orkar bättre i stort.

Mikael Nilsson, Bravida
Företagsanpassat ledarutvecklingsprogram i 5 steg

Upplägget passade mig perfekt och jag har vuxit enormt. Tomas är fantastisk och han har en röst och metodik som gör att man lyssnar. Fantastiskt att få ha honom som kursledare. Det fanns en röd tråd genom hela kursen och kursmaterialet kändes väldigt professionellt.

Carlos Duarte, Strukton
från utbildningen Ny som chef

MERCURI FLEX – SMART KOMPETENSUTVECKLING

Det här är lösningen för dig som ska utbilda din personal och har en färdig budget, men som ännu inte kartlagt vem som ska gå vilken utbildning och när.

Boka flera utbildningsdagar till ett fast pris, som du sedan kan använda hur du vill när det passar er.  Alla i företaget kan utnyttja Mercuri Flex och ni kan välja på utbildningar i allt från försäljning, till coachning och säljledning.

Att vara chef är en sak.
Att vara ledare är en annan.

Har du haft en riktigt bra chef någon gång? En chef som såg dig, gav dig stöd när det behövdes, skapade motivation och ställde tydliga krav? Är du själv chef vill du säkert också bli ihågkommen som en sån där stjärna, men vet nog att ledarskap inbegriper en hel del utmaningar.

I en värld som är i konstant förändring och utveckling och många av oss arbetar mer på distans krävs det mycket för att lyckas som ledare. Vi arbetar med ledare på alla nivåer och finns här för att hjälpa er med vad ni än behöver.


Träna med Skådespelare

För att du ska blir riktigt trygg i din roll som ledare eller chef har du i många av våra ledarskapsutbildningar möjlighet att träna ledarskapsutmaningar tillsammans med riktiga skådespelare.

Du får möta olika utmanande situationer som vi vet kan vara svåra för en chef att hantera. Ibland tränar ni i smågrupper och får ett case som gruppen tillsammans får förbereda sig kring. Precis som i verkligheten har du inte all information från början, så när skådespelaren kommer in kan en del oväntade saker inträffa. Oavsett hur du som utbildningsdeltagare reagerar viker skådespelarna inte en tum från sin roll.

TILL VEM RIKTAR SIG VÅRA LEDARSKAPSUTBILDNINGAR?

Vi riktar oss till ledare på alla nivåer. Oavsett om du är ny som ledare eller har lång erfarenhet så har vi en ledarskapsutbildning för dig. Vi har även utbildningar för dig som är projektledare eller behöver leda andra utan att du är chef.

Spaced learning får kunskaperna att fastna

Enligt minnesforskning glömmer vi snabbt mycket av det vi får lära oss om det levereras vid ett enda tillfälle. Vi kan motverka den effekten genom att skapa många mindre lärtillfällen över tid, till exempel genom att före, mellan och efter kurstillfällena använda digitala självstudier, gruppdiskussioner och övningar. Det ger våra deltagare korta fokuserade lärperioder och många tillfällen till repetition.


Micro-learning – anpassat till en ledares vardag

Ledarskapsutbildning är typiskt tidskrävande och chefer förväntas sitta av långa utbildningspass. Vi vet dock att ledaren alltid vill prioritera att leda organisationen och att tiden för att lära sig nya saker är begränsad. Lärande förväntas ske parallellt med allt annat.

I dagens informationssamhälle är det också svårt att få deltagares uppmärksamhet. Vi bryter därför ner utbildningen i små, specifika läraktiviteter som kan genomföras på under 5 minuter och passar in i en pressad ledares vardag: korta videor, quizzar eller små spel. Forskning har visat att det här är en bra och effektiv metod som gör att deltagare lär sig mer.


Socialt och interaktivt lärande

Vi vet att de flesta människor lär sig bättre tillsammans med andra och att kunskaper och lärande både kan fördjupas och accelereras via samarbete. Chefer är ofta utåtriktade och tycker bra om att arbeta med andra under en ledarskapsutbildning.

De som deltar i utbildningsprogram som stimulerar samarbete konsumerar mer kunskaper och lär sig mer. Således försöker vi på olika sätt stimulera interaktion mellan deltagare i utbildningen oavsett vilken plats de befinner sig på: chat, feed, diskussionsgrupper, tävlingar, mentorer och enkäter är några av de olika typer av metoder vi använder.

Anpassat till individuella kompetensbehov

Vi är oftast medvetna om våra kompetensutvecklingsbehov och förmögna att fatta bra beslut om vad vi kan och inte kan. Våra rådgivare hjälper alltid säljare att hitta den utbildningen som motsvarar dina önskemål. Vi inser också att allt i våra utbildningar inte kan vara rätt för alla. Därför tvingar vi inte våra deltagare genom alla moment i utbildningarna. Det ska alltid finnas möjlighet att hoppa över sånt som man redan kan och välja till det som behövs för att tillfredsställa sina individuella kompetensbehov.

Face-2-face, distans eller online

Vi har en kurs för alla typer av behov, oavsett var du och dina kollegor befinner sig.

Vi finns över hela världen

Mercuri – en global partner inom ledarskapsutveckling

Jämför oss gärna med konkurrenterna. Vi är en global koncern med huvudkontor i Stockholm som tillhandahåller tjänster för att utveckla ledarskap och försäljning i större företag. I Sverige har vi verksamhet i Stockholm och Göteborg med ett 20-tal medarbetare, och via över 600 medarbetare fördelade på ett 50-tal kontor kan vi leverera i Europa, Asien och Amerika. Vi utbildar årligen 200 000 personer där vi lär ut allt från det mest grundläggande inom ledarskap och försäljning till avancerad ledarskapsutbildning för ledningsgrupper.

Skräddarsydd eller företagsanpassad ledarskapsutbildning?

Hittar ni ingen öppen kurs som passar er situation? Har ni särskilda önskemål och vill ta fram en skräddarsydd eller företagsanpassad utbildning inom ledarskap? Har du frågor eller konkreta tankar på vad just din organisation behöver stärka upp? Kontakta oss på telefon eller e post till någon av våra medarbetare i Stockholm eller Göteborg.

Utbildning anpassad till era behov