Träning med Skådespelare – Utbildning som känns i magen

Verklighetstrogna case som får dig att släppa tid och rum

Ta chansen att agera mot en skådespelare som gestaltar medarbetaren med problem hemma och som ständigt kommer för sent, eller kunden som verkar omöjlig att sälja till och bara vill pruta. 

Att få träna med skådespelare är ett värdefullt tillfälle att provflyga dina nya kunskaper innan du kommer hem i vardagen. Det blir hjärta och mage på en och samma gång och ett bra sätt att träna på de teorier du har lärt sig och få det att kännas på riktigt!  

Så här går det till

Skådespelare i företagsanpassade program

I våra företagsanpassade träningsprogram gör vi en förstudie med intervjuer och möten där vi lär känna er. Vi tar reda på vilka utmaningar ni står inför och skräddarsyr både situationer och olika personlighetsprofiler. Vi har en grupp av skådespelare att välja ifrån och tar fram en perfekt profil för er. Vi skräddarsyr sedan ett eller flera case vars resultat verkligen skapar beteendeförändringar. Case som vi vet kommer kännas i magen och få er att släppa tid och rum, men också öppna ögonen för hur svårt arbetslivet ibland kan vara.

Skådespelare i öppna utbildningar

I vårt öppna utbildningsprogram möts du av flera olika utmanande situationer som vi vet kan vara svåra för en chef eller säljare att hantera. Ibland tränar ni i smågrupper och får ett case som gruppen tillsammans får förbereda sig kring. Precis som i verkligheten har du inte all information från början, så när skådespelaren kommer in kan en del oväntade saker inträffa. Skådespelarna visar med mimik, tonfall och kroppsspråk hur nöjda de är med dig som chef eller samarbetspartner. Oavsett hur du som utbildningsdeltagare reagerar viker skådespelarna inte en tum från sin roll. Då är det skönt att man med gruppen kan hjälpa varandra att hitta lösningar. Du har möjlighet att ta en ”time-out”/säga stopp och bolla alternativa lösningar med andra utbildningsdeltagare.  Skådespelaren fryser då bara och tar sedan vid exakt där ni slutade i precis samma känsloläge. 

Vad tycker våra deltagare?

”Pirrigt att träna med skådespelare”, känner en del av våra utbildningsdeltagare och väntar med skräckblandad förtjusning på denna punkt i programmet. När processen sedan är igång blir det som från början var lite läskigt och ovant istället väldigt kul och givande. 

Deltagarna märkte verkligen vilken resa de hade gjort efter bara tre dagars utbildning!

Katarina Hansson, Ledarskapskonsult Mercuri International

”När de sitter i stolen mitt emot skådespelaren så ser de inte de andra deltagarna. De är så inne i situationen och skådespelarna är så verkliga. Många säger wow, det här skulle kunna vara en av mina medarbetare.” säger Katarina Hansson, Ledarskapskonsult på Mercuri International

”Den här utbildningen har ändrat min människosyn. Jag ser på andra människor på ett helt annat sätt nu.”   

Utbildningsdeltagare, Utvecklande Ledarskap

Att få träna praktiskt är det bästa med utbildningen tycker många. Katarina berättar om ett tillfälle där hon upplevde att träningen med skådespelare verkligen blev lyckad. ”Jag träffade en grupp som tidigare inte hade fått någon som helst ledarutbildning. De var så nervösa inför skådespelarträningen. Efter träningen med skådespelarna nästan flög deltagarna ut ur rummen. De verkligen märkte hur mycket de hade lärt sig och vilken resa de gjort efter bara tre dagars utbildning. De såg både vilka styrkor de har och vilka utvecklingsområden som fanns kvar att jobba vidare med.” Vid ett annat tillfälle utbrast en deltagare: ”Den här utbildningen har ändrat min människosyn. Jag ser på andra människor på ett helt annat sätt nu.” 

Våra skådespelare

Vårt stall av skådespelare är alla professionella skådespelare med stor erfarenhet från arbetslivet, olika branscher och av att arbeta med improvisationsteater. Vi ser alltid till att välja den skådespelare som passar bäst för just er organisation.

Är du intresserad av veta mer?

Funderar du på om träning med skådespelare är något för din organisation eller vill du gå en av de öppna utbildningar där vi använder oss av skådespelare? Tveka inte att kontakta oss, så berättar vi mer!

Träna med skådespelare i våra öppna utbildningar

Ny som Chef

Ny som chef

Certifierad Försäljningschef

Läs mer

Utvecklande Ledarskap

Läs mer

Så kan vi jobba skräddarsytt med er organisation

Vi förstår att de utmaningar som våra kunder står inför är branschspecifika. Våra decennier av erfarenhet gör att vi kan vara den främsta samarbetspartnern inom sälj-/ledarskapsutbildning och konsultering. 

Läs mer

Vårt sätt att se på lärande

Våra utbildningslösningar är utformade för att passa den naturliga inlärningsprocessen för vuxna och följer alla steg från att skapa medvetenhet till implementering.

Läs mer