UL – Utvecklande ledarskap

Om utbildningen

Vill du bli en utvecklande ledare som ökar delaktighet och kreativitet, ger personlig omtanke och stöd men även vågar konfrontera andra med syfte att utveckla medarbetarna i positiv riktning? Välkommen till vår utbildning Utvecklande Ledarskap!

Den här utbildningen passar bra för dig som är chef eller ledare och vill skapa en motiverande arbetsmiljö. Du får en ökad insikt om dina egna ledarbeteenden och lär dig hur du kan utveckla dina medarbetare för att på sikt nå såväl högre effektivitet som arbetsglädje i organisationen eller arbetsgruppen utan att detaljstyra dina medarbetare. Utvecklande Ledarskap har även påvisats kunna hjälpa ledare med stresshantering.

Utvecklande Ledarskap (UL) är ett ledarskapskoncept som har utvecklats av Försvarshögskolan och utmärker organisationer där alla strävar efter samma mål, har en hög effektivitet och där du som ledare agerar som föredöme.

Så här säger tidigare kursdeltagare

”Har gett mig helt nya infallsvinklar för att bemöta personal och kollegor”

”Utvecklande Ledarskap har fått mig att växa som ledare och människa. Jag kan se vad jag tidigare gjorde fel och mina medarbetare säger att de har en mycket bättre chef nu.”

FÖR VEM

Utbildningen riktar sig till ledare på alla nivåer som har personalansvar, t ex chef, ledare eller har en chefsbefattning. Du bör dock ha arbetat som chef i minst 6 månader.

INNEHÅLL

Utbildningen inleds med en 360-graders undersökning där dina medarbetare bedömer dina ledarbeteenden. Med insikterna från detta underlag lär du dig hur du kan utveckla dina ledarbeteenden och bli en mer utvecklande ledare. Vi blandar teori med praktisk och tillsammans med skådespelare får du träna på verklighetstrogna case.

Utbildningen genomförs under 3 dagar där du får förståelse för UL – ledarmodellen samt får arbeta med den feedback du fått av dina medarbetare i din 360-graders ledarbedömning.

Efter ca två månader sker en uppföljningsdag som hjälper dig med ytterligare reflektion och utbyte av erfarenheter med andra ledare. Mellan steg 1 och 2 erbjuds du en individuell telefoncoachning.

DU KOMMER ATT…

  • Öka din självinsikt.
  • Utveckla dina dagliga ledarbeteenden.
  • Lära dig motivera dina medarbetare.
  • Utveckla din egen arbetsgrupp.
  • Skapa ökat engagemang och högre effektivitet i din organisation.
  • Bli medveten om hur just du fungerar både som person och som ledare.
  • Träna på olika ledarstilar.
  • Lära dig metoder som inspirerar till engagemang, motivation och ansvar.
  • Göra en personlig utvecklingsplan.
  • Dela erfarenheter och lärdomar med andra ledare.

UPPLÄGG

3+1 dagar.

Vi varvar korta teoripass med gruppdiskussioner, erfarenhetsutbyte och egen reflektion. En stor del av utbildningen genomförs med grupper om tre i syfte att öka den egna reflektionen, s.k. lärteam. Du får även coaching av en av våra handledare. Under utbildningen sker aktiv träning i relevanta case tillsammans med skådespelare.

MAT & LOKAL

Vi håller till i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen bjuds du på generös lunchbuffé och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär.

DIPLOMERING

Efter utbildningens slut premieras du med ett diplom från Mercuri International Business School.

Skräddarsydd lösning

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss skräddarsy en lösning för er!

Läs mer

Träna med Skådespelare - Utbildning som känns i magen

UTVECKLANDE LEDARSKAP är en av de öppna utbildningar där du får chansen att träna verkliga situationer mot skådespelare. Du möts av flera olika utmanande situationer som vi vet kan vara svåra att hantera. Precis som i verkligheten har du inte all information från början, så när skådespelaren kommer in kan en del oväntade saker inträffa. Oavsett hur du som utbildningsdeltagare reagerar viker skådespelarna inte en tum från sin roll.

Träning med skådespelare är ett värdefullt tillfälle att provflyga dina nya kunskaper innan du kommer hem i vardagen. Det blir hjärta och mage på en och samma gång och ett bra sätt att träna på de teorier du har lärt sig och få det att kännas.

Läs mer om att träna med Skådespelare

Boka din utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
Skräddarsydd lösning

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss skräddarsy en lösning för er!

Läs mer

Bokningsinformation

kr29,900.00

Du kan bara betala med faktura. Faktura och bokningsbekräftelse kommer skickas till dig med epost när bokningen blivit godkänd.

Få mer information