UL – Utvecklande ledarskap

Om utbildningen

Vår utbildning Utvecklande Ledarskap – UL, som vi erbjuder i samarbete med Försvarshögskolan passar bra för dig som är chef och vill utvecklas och nå resultat i ditt ledarskap. Du får en ökad insikt om dina egna ledarbeteenden och lär dig hur du kan jobba med dina medarbetares utveckling med mål att nå högre effektivitet, bättre resultat och mer arbetsglädje i organisationen eller arbetsgruppen. Utvecklande Ledarskap handlar om att ge ge frihet utan att detaljstyra dina medarbetare.

UL – Utvecklande Ledarskap – ger också insikter kring hur jag uppfattas kunna hantera stress och vilka beteenden jag behöver förändra.

Om Utvecklande Ledarskap

Utvecklande Ledarskap (UL) är ett ledarskapskoncept som har utvecklats av Försvarshögskolan och grundar sig på den amerikanska modellen Transformational Leadership. Utvecklande ledarskap kännetecknas av att ledaren uppträder som föredöme och lyfter upp frågor om moral och etik samt agerar utifrån en synliggjord värdegrund. Mercuri International har arbetat med Försvarshögskolans koncept UL sedan 2002.

ul

Vad säger tidigare kursdeltagare

”Jag uppskattar möjligheten till 360 intervju, både i början och i slutet för att hitta förbättringspotential hos sig själv. En djupdykning i mig själv, att våga lyfta och rannsaka vad mina styrkor och svagheter ligger. Detta har stärkt mig som ledare och jag känner en större tilltro till mig själv som ledare. En stor del är utbildarens fantastiska guidning och underbara energi!”

Ida Claesson, Gruppchef Lön
Deltagare i Ledarskapsprogram för Serneke Group AB

Vem riktar sig denna ledarskapsutbildning till?

Utbildningen riktar sig till ledare på alla nivåer som har personalansvar, t ex chef, ledare eller har en chefsbefattning. Du bör dock ha arbetat som chef i minst 6 månader innan du går kursen.

Under utbildningen kommer du att…

 • Öka din självinsikt.
 • Jobba med och förändra dina dagliga ledarbeteenden.
 • Skapa motivation och ge feedback till medarbetarna.
 • Jobba med din egen arbetsgrupp.
 • Skapa ökat engagemang hos dina medarbetare och högre effektivitet i din organisation.
 • Bli medveten om hur just du fungerar både som person och som ledare.
 • Träna på olika ledarstilar.
 • Lära dig metoder som inspirerar till engagemang, motivation och ansvar.
 • Göra en personlig utvecklingsplan.
 • Dela erfarenheter och lärdomar med ledare.

kontakta oss

Upplägg

3+1 dagar.

Utbildningen inleds med en Ledarbedömning – ULL. Det är en 360-graders undersökning där medarbetarna samt den närmste chefen bedömer ledarens ledarbeteenden. Ledaren gör också en självskattning.

Med insikterna från ditt ULL-underlag lär du dig hur du kan förändra dina ledarbeteenden, ge stöd och bli en mer utvecklande ledare.

Efter ca två månader sker en uppföljningsdag som hjälper dig med ytterligare reflektion och utbyte av erfarenheter med andra ledare. Mellan steg 1 och 2 erbjuds du en individuell telefoncoachning.

Under våra utbildningar varvar vi korta teoripass med gruppdiskussioner, erfarenhetsutbyte och egen reflektion. En stor del av utbildningen genomförs med grupper om tre med mål att öka den egna reflektionen i, s.k. lärteam. Du får också coaching av en av våra handledare.

Under utbildningen sker aktiv träning i relevanta case tillsammans med skådespelare kopplade till Utvecklande Ledarskap.

Träna med skådespelare

För att omsätta teori till praktik får vi under denna utbildning även träna tillsammans med skådespelare, vilket är bra när det kommer till att omsätta kunskaper till färdigheter. Det blir hjärta och mage på en och samma gång och ett bra sätt att träna på de teorier du har lärt sig och få det att kännas på riktigt! Du får hela tiden stöd och feedback av din kursledare längs utbildningens gång och har möjlighet att ställa frågor. Läs om att träna med skådespelare här

Diplomering

När utbildningen är slut premieras du med ett diplom från Mercuri International Business School och Försvarshögskolan som visar ditt deltagande i utbildningen Utvecklande Ledarskap.

Om kursledaren

 

Tomas Karlberg
Tomas har lång och bred erfarenhet från många olika ledarskapsprogram och brinner för att se ledare och organisationer utvecklas. Han är Certifierad handledare i UL (Utvecklande Ledarskap) UGL och JTI och jobbar bland annat med värdegrundsarbete, teamutveckling och kommunikation. Tomas är van att arbeta på olika nivåer i en organisation och har erfarenhet av utvecklingsinsatser i de flesta branscher.

Utvecklande ledarskap på engelska

Vill ni genomföra utbildningen Utvecklande Ledarskap på engelska i er organisation? Vi arbetar idag tillsammans med ett stort antal multinationella företag och är stolta över att vara den största leverantören av utbildningar inom Utvecklande Ledarskap på engelska med en blandning av ledare från hela världen. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan jobba tillsammans med din organisation!

Om oss

Mercuri International erbjuder faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och gör det varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli mer effektiva när det kommer till försäljning och ledarskap. Med oss får du tillgång till den senaste forskningen, smarta verktyg och personlig rådgivning av våra experter. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis. Vi låter resultat växa genom människor och ger er de verktyg och processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar.

FÖRETAGSANPASSAD LÖSNING?

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss företagsanpassa en lösning för er!

KONTAKTA OSS

Få offert eller boka utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
FÖRETAGSANPASSAD LÖSNING?

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss företagsanpassa en lösning för er!

KONTAKTA OSS

Bokningsinformation

kr24,900.00

Efter genomförd bokning kommer vi att kontakta dig för komplett faktureringsinformation.


Boka

  Få mer information