Försäljning & säljledning

Säljledning är avgörande för att ett företag ska lyckas

Som försäljningschef är du ansvarig för de resultat som uppnås av din säljpersonal. Du måste ta hänsyn till strategiska och operativa krav och säkerställa kortsiktiga resultat för att samtidigt bygga upp långsiktiga. Om du inte hanterar säljledning kommer allt detta bli en riktigt svår uppgift, men med rätt kunskaper kommer du att få de resultat som krävs.  

När vi på Mercuri International arbetar med säljutveckling inom säljledning ser vi över processer, implementerar korrekta åtgärder och hjälper er att utveckla effektiva färdigheter och beteenden i syfte att förbättra era försäljningsresultat.

Dina försäljningschefer är avgörande för din organisations försäljningsframgång. Men utan rätt verktyg kan dina försäljningschefer inte leverera det du önskar. Vi visar dig gärna hur vi kan hjälpa dina säljledare att bättre leda säljteamen och få dem att prestera så bra de kan.

Hur arbetar vi med Säljledning?

Vårt arbete med säljchefer innefattar:

 • Motivation och team building
 • Planering, uppföljning och analys av säljarnas insatser
 • Hantering och arbete med säljarnas insatser
 • Planering av säljaktiviteter
 • Belöningssystem med direkt koppling till utvalda KPI:er
 • Planering och ledning av effektiva säljinsatser
 • Säljcoaching och utveckling av individer och team
 • Förbättringar i processen för effektiva säljinsatser
 • Hantering av forecasts och pipelines

Våra försäljningskonsulter ger dina säljchefer rätt färdigheter, metoder och höjer deras effektivitet genom en kombination av:

 • Analys för att fastställa den nuvarande situationen
 • Konsultering för att fastställa var processförbättringar behövs
 • Säljledarutveckling och coaching
 • Affärssimulering och rollspel
 • Implementering av säljstrategier
 • Nya metoder och verktyg

Säljledning behövs fortfarande

En del undrar kanske om säljledning fortfarande behövs? Svaret är ja. Utan rätt säljledning kommer du inte få de resultat du förväntade dig. Det räcker inte att sitta med varje säljare i början av året för att förhandla och sätta upp mål. Att fastställa målen är inte en garanti för att de uppnås. Resultat är bara en konsekvens, inte en självklarhet. Resultaten kommer från försäljningsplattformen och själva försäljningsplattformen är resultatet av siffrorna och kvaliteten på åtgärder som vidtas mot kunder och prospects.

Med våra säljledningsprogram lär dina försäljningschefer sig att motivera och utbilda sina team så att de skräddarsyr sina handlingar för att nå de förväntade resultaten.

Skräddarsydda säljteknikutbildningar inom säljledning

Vi hjälper dig gärna att skräddarsy en säljtekniksutbildning för dina säljledare anpassat efter ditt företag, där vi kan skapa en specifik workshop för dina försäljningschefer utifrån deras behov, er affärsgren och marknad. Detta gör det möjligt för dina försäljningschefer att särskilja sina insatser från era konkurrenters.

Certifierad Försäljningchef

Klassrumsutbildning

En ledarskapsutbildning för dig som försäljningschef, som vill leda ett sammansvetsat säljteam som mår bra, har roligt tillsammans och dessutom når fantastiska resultat. Du lär dig nya verktyg och modeller som kommer att förenkla ditt arbete som säljchef och få dig att lägga tid på rätt saker och arbeta mer effektivt.

Läs mer & Boka

Commercial Director Master Class

Klassrumsutbildning

Säljchefsutbildning med fokus på såväl operativt som strategiskt ledarskap där du kan ta del av faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att kunna leda en egen högpresterande säljorganisation inom B2B. Du får självförtroende och mod i din roll som ledare med mål att våga fatta strategiska beslut, leda förändringar och göra vägval för verksamheten.

Läs mer & Boka