Commercial Director Master Class

Om utbildningen

En utbildning i strategiskt säljledarskap för dig som vill utveckla dig själv som ledare men också din organisation och ditt säljteam. Med fokus på operativt och strategiskt ledarskap tar du steget till nästa nivå och har möjlighet att ta del av faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att utveckla verksamheten och skapa en framgångsrik säljorganisation inom B2B.

Vi går igenom alla de verktyg du behöver i ledarskapet för att vara ledaren som kan hantera fler strategiska beslut, sätta tydliga mål och visioner och även göra de smarta vägval som framtidens ledare och organisationer behöver ta för att lyckas.

därför utvecklar programmet organisationens sociala strategiska ledare och andra som ställer frågorEn utbildning inom ledarskap för dig som vill leda ett framgångsrikt säljteam till nästa nivå

Bli den strategiska ledaren som inte bara finns där, utan också ser hela bilden och samtidigt är en viktigt tillgång för organisationens ledning och andra i organisationen.

Du får också kunskapen och självförtroendet för att göra de nödvändiga förändringar som en strategisk ledare behöver hantera när hen leder en säljorganisation.

Kursinnehållet baseras på över 10 års forskning och mer än 40 000 timmars studier genom forskningsprojektet ”Sales Efficiency Study” om hur man skapar högpresterande säljorganisationer baserade på ett starkt strategiskt ledarskap.

strategiskt ledarskap - finns det i hela verksamheten?VEM RIKTAR SIG DENNA UTBILDNING INOM LEDARSKAP TILL?

Alla som vill utveckla sin organisation, sitt ledarskap och är, eller har som ambition, att bli ledare och ta sitt ledarskap till nästa nivå. En utbildning för dig som behöver utveckla din strategiska och operativa affärsmässiga förmåga och fokusera på att nå ökad tillväxt och lönsamhet i B2B-företag, till exempel:

 • Försäljningsdirektör
 • Försäljningschef
 •  Chief Sales Officer
 • Marknadsdirektör
 • Marknadschef
 • Chief Marketing Officer
 • Commercial Director
 • Chief Revenue Officer
 •  VD
 • Affärsområdeschef
 • Personalchef

DET HÄR FÅR DU MED DIG OM STRATEGISKT LEDARSKAP

 • Metoder och modeller med mål att kunna applicera nya arbetssätt i organisationen utifrån gemensamma grunder.
 • Grund för strategier och handlingsplaner nästa år
 • Faktabaserad kunskap kring de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och verktyg för att kunna arbeta strategiskt
 • Självförtroende och mod i din roll som ledare att kunna fatta strategiska beslut och hantera vägval i din organisation som stämmer överens med företagets visioner

strategisk ledare fokuserar på att informera organisationen om en ny strategi samt de mål som finns uppsattaEN UTBILDNING MED FOKUS PÅ

Strategiskt ledarskap

 • Vilka är byggstenarna i en framgångsrik sälj- och marknadsfunktion? Vi ger dig en heltäckande forskningsbaserad strategisk säljmodell att applicera i organisationen.
 • Hur ser en strategi inom försäljning ut och vilka andra delar finns med i en strategisk säljplan?
 • Hur analyserar du som ledare köpbeteenden hos människor? Matcha dina kunders olika köplogiker med rätt säljlogik.
 • Vilka typaffärer gäller för just din verksamhet? Säkerställ att ni använder rätt framgångsfaktorer i organisationen!
 • Segmenteringsmodell och kvalificering – vilka kunder ska ni prioritera och varför?
 • Så organiserar och leder du din försäljning – vikten av att ha rätt roller, ansvar och funktioner.

Operativt ledarskap

 • Styr försäljningen på rätt sätt – Hantera olika styrmodeller för olika affärer
 • Hur sätter man upp KPI:er, mål och nyckeltal för olika typer av affärer som driver försäljningen åt rätt håll?
 • Vad kännetecknar framgångsrika säljare i olika affärer?
 • Att leda och styra medarbetarna i organisationen på beteenden snarare än resultat
 • Hur styr, leder och coachar vi säljare på olika sätt mot ökad strategisk kundvärdesorientering?
 • Hur skapas motivation i organisationen, vad kan vi göra för att öka den och hur kan vi hantera det?
 • På vilket sätt kan du kartlägga vilka drivkrafter som är centrala för din personal?
 • Vilka incitament, mål och belöningsmodeller behöver användas för olika affärer, roller och drivkrafter?
 • Strategisk försäljning i sociala kanaler

UPPLÄGG

Fysisk träff 1 dag

Innan vi ses fysiskt tar du del av självstudier genom en digital lärplattform på egen hand. Vi kommer även gå igenom innehållet tillsammans när vi träffas fysiskt och besvara alla frågor.

Under utbildningen tar vi oss tid att tillsammans med andra chefer diskutera egna erfarenheter och utmaningar, då chefer ofta tampas med samma svårigheter.

Vi gör också gemensamma övningar för att lära oss om hur den strategiska ledaren behöver arbeta för att lyckas i sitt arbete. Tid ges också till reflektion kring viktiga personliga ställningstaganden i ledarskapet. Din kursledare ger dig hela tiden stöd och ledning samtidigt som han bjuder på matnyttiga exempel från egna erfarenheter.

MAT & LOKAL

Våra utbildningar tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen bjuds du på generös lunchbuffé samt eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär.

vill du veta mer om det strategiska ledarskapet och programmet? Kontakta oss! Vi har tid för dig!

CERTIFIERING

När utbildningen är slut premieras du med ett diplom från Mercuri International Business School som visar ditt deltagande i utbildningen Commercial Director Master Class.

Du kan ladda ner certifikatet som pdf på egen hand och länka det med en badge till ditt LinkedIn-konto för att visa på dina nya kunskaper inom strategiskt ledarskap.

 


VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE OM UTBILDNINGEN I STRATEGISKT LEDARSKAP

Här är några omdömen om utbildningen från tidigare deltagare som gått Commercial Director Master Class

”Henrik Larsson-Broman är den bästa utbildaren jag någonsin träffat. Upplägget som helhet, retorik och praktik/diskussioner varvas på ett perfekt balanserat sätt. Henrik är en enormt bra pedagog som håller precis rätt tempo i sitt samspel med deltagarna.”
Niklas Fehrm, Chief Revenue Officer, Scrive

 

”Bra att få nya tankar och modeller för att kunna arbeta på ett mer framåtlutat och strategiskt vis. Kombinationen med digitalt och fysiskt var också bra! Bra diskussioner på plats och mycket möjlighet till eftertanke vid det digitala.”
Susanne Holmgren, HR & Marketing Manager, KYOCERA Document Solutions Nordic AB 

 

”Det bästa har varit att få lära sig mer om organisationsstrukur och samverkan mellan olika funktioner, roller och ansvar. Tack för en mycket lärorik och proffsig utbildning. Mycket givande och intressant”
Nalan Lambertsson, Försäljningschef, Uniflex Bemanning 

 

 


KURSLEDARE

strategisk kursledare som finns där när du behöver hjälp med frågan

Henrik Larsson Broman
Henrik Larsson-Broman, är en av Sveriges mest engagerande utbildare och föreläsare inom ledning och strategier inom försäljning och marknadsföring. Med tusentals timmar av forskning, observationer och spaning, levererar han faktabaserad kunskap om hur man skapar framgångsrika säljorganisationer och besvarar alla dina frågor om strategiskt ledarskap.

OM OSS

Mercuri International erbjuder faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och gör det därför varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli effektiva när det kommer till utbildning, försäljning och ledarskap.

Med oss får du tillgång till den senaste forskningen, smarta verktyg och personlig rådgivning av våra experter. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis.

Vi låter resultat växa genom människor och ger er de verktyg och processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar och nå organisationens mål.

FÖRETAGSANPASSAD LÖSNING?

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som ska gå samma utbildning? Vi kan också företagsanpassa en lösning för er!

KONTAKTA OSS

Få offert eller boka utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
FÖRETAGSANPASSAD LÖSNING?

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som ska gå samma utbildning? Vi kan också företagsanpassa en lösning för er!

KONTAKTA OSS

Bokningsinformation

kr8,995.00

Du kan bara betala med faktura. Faktura och bokningsbekräftelse kommer skickas till dig med epost när bokningen blivit godkänd.

Få mer information