Träning med Skådespelare – Utbildning som känns i magen

Har du någonsin gått en utbildning som du efter en tid inte minns så mycket av, trots att ämnet var både intressant och relevant? På Mercuri International ser vi fördelen med att blanda teori med praktik, gruppdiskussioner och arbete med verklighetstrogna case. I både våra skräddarsydda träningsprogram och många av våra öppna utbildningar inkluderar vi därför träning med skådespelare. Du får chansen att agera mot en skådespelare som till exempel gestaltar medarbetaren med problem hemma och som ständigt kommer för sent, eller kunden som verkar omöjlig att sälja till och bara vill pruta. 

Verklighetstrogna case som får dig att släppa tid och rum

Det kan se mycket olika ut hur vi lägger upp träningen med skådespelarna.  I våra företagsanpassade träningsprogram gör vi en förstudie med intervjuer och möten där vi lär känna organisationen. Vi tar reda på vilka utmaningar ni står inför och skräddarsyr både situationer och olika personlighetsprofiler. Vi har en grupp av skådespelare att välja ifrån och tar fram en perfekt profil för er. Vi skräddarsyr sedan ett eller flera case vars resultat verkligen ska skapa beteendeförändringar. Case som vi vet kommer kännas i magen och få er att släppa tid och rum, men också öppna ögonen för hur svårt arbetslivet ibland kan vara.   I vårt öppna utbildningsprogram möts du av flera olika utmanande situationer som vi vet kan vara svåra för en chef eller säljare att hantera. Ibland tränar ni i smågrupper och får ett case som gruppen tillsammans får förbereda sig kring. Precis som i verkligheten har du inte all information från början, så när skådespelaren kommer in kan en del oväntade saker inträffa. Skådespelarna visar med mimik, tonfall och kroppsspråk hur nöjda de är med dig som chef eller samarbetspartner. Oavsett hur du som utbildningsdeltagare reagerar viker skådespelarna inte en tum från sin roll. Då är det skönt att man med gruppen kan hjälpa varandra att hitta lösningar. Du har möjlighet att ta en ”time-out”/säga stopp och bolla alternativa lösningar med andra utbildningsdeltagare.  Skådespelaren fryser då bara och tar sedan vid exakt där ni slutade i precis samma känsloläge. 

Träning med skådespelare känns i magen

”Pirrigt att träna med skådespelare”, känner en del av våra utbildningsdeltagare och väntar med skräckblandad förtjusning på denna punkt i programmet. När processen sedan är igång blir det som från början var lite läskigt och ovant istället väldigt kul och givande.    ”När de sitter i stolen mitt emot skådespelaren så ser de inte de andra deltagarna. De är så inne i situationen och skådespelarna är så verkliga. Många säger wow, det här skulle kunna vara en av mina medarbetare.” säger Katarina Hansson, Ledarskapskonsult på Mercuri International.   Att få träna praktiskt är det bästa med utbildningen tycker många. Katarina berättar om ett tillfälle där hon upplevde att träningen med skådespelare verkligen blev lyckad.   ”Jag träffade en grupp som tidigare inte hade fått någon som helst ledarutbildning. De var så nervösa inför skådespelarträningen. Efter träningen nästan flög de ut ur rummen. De verkligen märkte hur mycket de hade lärt sig och vilken resa de gjort efter bara tre dagars utbildning. De såg både vilka styrkor de har och vilka utvecklingsområden som fanns kvar att jobba vidare med.”   Vid ett annat tillfälle utbrast en deltagare:  ”Den här utbildningen har ändrat min människosyn. Jag ser på andra människor på ett helt annat sätt nu.”    Träning med skådespelare är ett värdefullt tillfälle att provflyga dina nya kunskaper innan du kommer hem i vardagen. Det blir hjärta och mage på en och samma gång och ett bra sätt att träna på de teorier du har lärt sig och få det att kännas.  

Träna med skådespelare i våra öppna utbildningsprogram: 

Säljchefsutbildningen

Ny som Chef

Utvecklande Ledarskap

Smakprov! Film med skådespelarna Per Graffman och Lena Hällgren från vårt frukostseminarium om Aktivt Medarbetarskap