Värdebaserad Försäljning

Om utbildningen

Värdebaserad försäljning är en ansats där säljaren identifierar, skapar och förmedlar olika typer av effekter som de kan ha på kundens resultat. Ett positivt kundvärde kan uppstå på många olika sätt, tex: höja intäkter, sänka kostnader, minska risk och bygga strategiska fördelar.

Säljutbildning i Värdebaserad Försäljning

I vår utbildning värdebaserad försäljning får du en förståelse för hur du kan arbeta med värdebaserad försäljning med dina kunder. Du lär dig mer om hur du kan skapa värde för kunden, bland annat genom att utmana kunden och ställa de frågor som både stärker förtroendet i relationen, svarar på deras problem och utvecklar affärsmöjligheterna. I kursen går vi igenom hur du fokuserar på att skapa värde, istället för att bara sälja en produkt.

Vad säger tidigare deltagare om utbildningen?

 

”Bra kursledare och en hel del aha moments. Intressant att höra om gemensamma utmaningar även över branschgränser. Jag tar med mig insikten om att invändningar bara är ett tecken på intresse och att alla kunder inte är värda att kämpa för. Kursledaren lyssnade in alla deltagares situationer och kom med input.”
Therése Wistedt, International Sales Coordinator,
ILT Inläsningstjänst AB

säljutbildning i värdebaserad försäljning stärker relationen med kunden och skapar mer värden för dina kunder

Vem riktar sig denna utbildning till?

Det här är en säljutbildning som passar alla säljare som vill utveckla sin försäljning och sin affär och lära sig att skapa värde för kunden istället för att bara sälja en produkt. Ta del av vår metodik för att hitta nya värdeområden!

Du kommer att lära dig

 • Att förstå värdebaserad försäljning
 • RISE-processen
 • Differentierad försäljning
 • Empati-/Projektionstest
 • FOCA-tekniken
 • Upptäcka din klients behov och motiv
 • Säkerställa samarbete med kunden och förstå dina viktigaste intressenter
 • Hantera olika kontakter hos kunden
 • Att förstå din kunds behov
 • Ställa frågor på rätt sätt
 • Att se och upptäcka behov hos kunden
 • Att ta fram ditt unika värde
 • Identifiera beslutsfattare
 • Värdekedjan och konkurrensfördelar
 • Använda storytelling för att skapa värde
 • Argumentation
 • Invändningshantering
 • Analysera affärsmöjligheter

Utveckla kundens försäljning och sälj värde, inte bara produkt, value based selling

Upplägg för utbildningen

Värdebaserad Försäljning är en utbildning på 2 dagar och bedrivs med en blandning av korta föreläsningar, gruppdiskussioner, eget arbete, olika case men även tillämpning av olika verktyg som hjälper dig att utveckla din försäljning.

Under denna utbildning kommer du jobba mycket du tillsammans med dina kurskamrater och har möjlighet att ställa frågor och dela erfarenheter.

Tidsåtgång

Onsite workshop: 2 dagar
Digitala moduler (Engelska): 10 timmar (Självstudier efter genomförd utbildning)
Diplomering

Diplomering

Efter utbildningens slut får du ett certifikat som kvitto på dina kunskaper, för att visa att du gått denna utbildning i Värdebaserad Försäljning. Du kan länka det med en badge till ditt LinkedIn-konto genom att ladda ner certifikatet som pdf.

Kursledare

kontakta vår utbildare via e post som berättar mer om kursen för ditt företag

Anders Karlström

Kursledare Anders har en gedigen erfarenhet inom försäljning och har jobbat med att skapa värde för sina kunder på många olika sätt. Han delar gärna med sig av praktiska övningar, tips och verktyg under kursen. Anders besvarar alla dina frågor och funderingar.

Om oss

Mercuri International erbjuder faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och gör det varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli effektiva när det kommer till försäljning och ledarskap. Med oss får du tillgång till den senaste forskningen, smarta verktyg och personlig rådgivning av våra experter. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis. Vi låter resultat växa genom människor och ger er de verktyg och processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar.

Läs mer om oss

Läs mer om oss här och hör gärna av dig om du har några frågor om oss eller denna utbildning.

FÖRETAGSANPASSAD LÖSNING?

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss företagsanpassa en lösning för er!

Läs mer

Få offert eller boka utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
FÖRETAGSANPASSAD LÖSNING?

Vill du ha fler datum att välja på? Är ni många på företaget som vill gå samma utbildning? Låt oss företagsanpassa en lösning för er!

Läs mer

Bokningsinformation

kr15,900.00

Efter genomförd bokning kommer vi att kontakta dig för komplett faktureringsinformation.


Boka

  Få mer information