Hur lång är säljutbildning?

Utbildning är en oumbärlig effektiv komponent för alla som strävar efter att bli framgångsrika inom försäljning och marknadsföring och behöver ny kunskap. I dagens konkurrensutsatta affärsvärld är förmågan att övertyga och sälja produkter och tjänster av avgörande betydelse.

I den här artikeln tittar vi närmare på varför det är så viktigt med utbildning för att lyckas med försäljningen och varför varje individ, oavsett bransch, borde vara intresserad av att investera i sin försäljningskompetens.

Vi kommer att granska olika aspekter av utbildning, inklusive dess längd och de fördelar ny kompetens medför för din karriär och affärsframgång.

Oavsett om du är ett blivande säljproffs eller en etablerad företagsledare, kommer denna artikel att ge bra insikter som hjälper dig att ta dina försäljningsfärdigheter till nästa nivå och uppnå dina mål.

Hur lång är säljutbildning? – Mercuri

Det här får du med dig från en säljutbildning

En säljutbildning ger dig en rad värdefulla kunskaper och kompetens, bra färdigheter och insikter som du kan använda för att bli en framgångsrik säljare i dialog med kunden. Här är vad du kan förvänta dig att få med dig från våra olika kurser:

Försäljningstekniker

Du kommer att lära dig olika beprövade försäljningstekniker, inklusive hur du initierar och hanterar försäljningsprocessen med kunden, identifierar kunders behov och övertygar dem om värdet av ditt erbjudande när du gör affärer.

Kundpsykologi

Kursen kommer att ge dig insikt i kundbeteende och hur man bygger relationer med kunder i försäljningen.

Du kommer att förstå vad som driver köpbeslut och hur du kan anpassa din kommunikation för att passa olika typer av kunder.

Kommunikationsfärdigheter

En kurs i försäljning fokuserar på att förbättra dina kommunikationsfärdigheter, inklusive aktiv lyssning, övertygande argumentation och övriga verbal och icke-verbal kommunikationstekniker.

Förhandlingstekniker

Du kommer att lära dig hur du framgångsrikt förhandlar med kunder och hanterar invändningar eller klagomål och kommer till avslut i din förhandling.

Försäljningsstrategier och planering

Kursen kommer att omfatta att skapa och implementera försäljningsstrategier, sätta mål och planera din försäljningsverksamhet.

Tidsstyrning

Genom att gå en kurs kommer du att utveckla effektiva tidsstyrningsfärdigheter för att balansera ditt arbete och fokusera på de mest lönsamma försäljningsaktiviteterna när du säljer produkter eller tjänster.

Kundvård och efterförsäljningsservice

Att vårda befintliga kunder och jobba med en effektiv uppföljning är lika viktigt som att hitta nya.

Utbildningen kan inkludera metoder för att bygga långsiktiga kundrelationer och leverera överlägsen efterförsäljningsservice.

Självförtroende och motivation

En säljutbildning kan öka din självförtroende och motivation, vilket är avgörande för att vara framgångsrik inom försäljning.

Socialt och interaktivt lärande när du lär dig mer om kundens behov

Vi vet att de flesta människor lär sig bättre tillsammans med andra och att kunskaper och lärande både kan fördjupas och accelereras via samarbete under kurser.

Personal inom försäljning är ofta utåtriktade och tycker bra om att arbeta med andra.

De som deltar i utbildningsprogram som stimulerar samarbete konsumerar mer kunskaper och lär sig mer.

Således försöker vi på olika sätt stimulera interaktion mellan deltagare i kursen oavsett vilken plats de befinner sig på: chat, feed, diskussionsgrupper, tävlingar, mentorer och enkäter är några av de metoder vi använder

lär dig mer under kursen och läs i stockholm eller på distans
försäljning

Till vem riktar sig våra säljutbildningar?

Oavsett om du nyss börjat som eller är etablerad säljare, account manager eller key account manager så har vi en säljutbildning för dig.

Våra säljutbildningar riktar sig även till dig som är säljcoach, säljchef eller säljdirektör på ett större företag. Primärt riktar vi oss till er som jobbar med försäljning av produkter eller tjänster till företag.

Våra öppna utbildningar genomförs i Stockholm, men företagsanpassad utbildning genomför vi över hela landet och även utanför Sveriges gränser.

Vill du hellre utbilda dig på distans kan vi rekommendera våra digitala utbildningar som du gör var och när det passar dig bäst.

Varför gå en säljutbildning?

Att gå en säljutbildning kan vara en värdefull investering i din framtid. Genom att förbättra dina försäljningsfärdigheter kan du öka dina försäljningsresultat och därmed din inkomst.

Säljutbildningar ger dig insikter i marknadsföring och kundpsykologi, vilket hjälper dig att förstå dina kunders behov och beteenden bättre. Dessutom kan det öppna dörrar till nya karriärmöjligheter och bidra till din professionella utveckling.

Självförtroende är en viktig komponent inom försäljning, och en säljutbildning ger dig nödvändiga verktyg för att känna dig mer självsäker i din roll. Det håller dig också uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna inom försäljning, vilket är avgörande för att anpassa dig till förändrade marknadsförhållanden.

Oavsett om du är ny inom försäljning eller en erfaren säljare, eller om du planerar att vara egen företagare, kan kursen ge dig de färdigheter och kunskaper du behöver för att nå framgång inom försäljning och marknadsföring.

Det är en investering i din framtid och en väg till att uppnå dina karriärmål.

effektiv utbildning och kurser ger bra affärer och ny kunskap som underlättar att komma till avslut
läs mer om effektiv försäljning i vår utbildning eller på en företagsanpassad kurs

Varför tidsramen för olika säljutbildning varierar

Variationen i tidsramen för B2B-säljutbildningar beror på flera faktorer, inklusive utbildningens omfattning, målgrupp, flexibilitet, utbildningsmetod, ämnets komplexitet, praktisk tillämpning och individuell inlärningstakt.

Det är viktigt att välja en säljutbildning som passar dina specifika behov och mål. I vissa utbildningar ingår även uppföljning med Mercuri.

Mercuris säljutbildningar sträcker sig mellan 1 dag upp till 7,5 dagar.

Mercuris olika säljutbildningar

Grundläggande Försäljning

För vem? Denna säljutbildning vänder sig till dig som har börjat arbeta som säljare eller account manager mot företag (B2B), men det är även en utbildning som passar dig som är mer erfaren men behöver uppdatera och stärka din försäljningsmetodik för att utveckla dina affärer.

Längd: 2 dagar

Pris: 16 900 kr

Läs mer om utbildningen Grundläggande Försäljning

Värdebaserad Försäljning

För vem? Det här är en säljutbildning som passar alla säljare (B2B) som vill utveckla sin försäljning och sin affär och börja skapa värde för kunden istället för att bara sälja en produkt.

Ta del av vår metodik för att hitta nya värdeområden!

Längd: 2 dagar

Pris:16 900 kr

Läs mer om utbildningen Värdebaserad Försäljning

Key Account Management

För vem? Utbildningen vänder sig till dig som blivande, ny eller befintlig Key Account Manager (KAM), men det är även en utbildning för dig som jobbar som SAM, account manager, chef eller erfaren säljare.

Helt enkelt alla som arbetar med, eller kommer att arbeta med företagets strategiskt viktiga kunder, era nyckelkunder, och vill stärka sin och företagets försäljning.

Längd: 2 dagar

Pris: 16 900 kr

Läs mer om utbildningen Key Account Management

Certifierad Försäljningschef

För vem? Utbildningen vänder sig till dig som ska ta rollen som försäljningschef, som haft den några år eller som har ett ledningsansvar för försäljning eller kundservice, t. ex. som region- eller exportchef.

Det här är en utbildning för ledare som vill arbeta mer effektivt tillsammans med både medarbetare och kunder och snabbare nå de högt uppsatta målen som en försäljningschef måste jobba mot.

Längd: 7,5 dagar

Pris: 69 900 kr

Läs mer om utbildningen Certifierad Försäljningschef

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra säljutbildningar och funderar på vilken säljutbildning som kan passa dig bäst? Tveka inte att kontakta oss så hjälper våra rådgivare dig att hitta rätt!

Hur lång är säljutbildning? Vanliga frågor och svar!

Vad gör man på en säljutbildning?

På en säljutbildning lär man sig grunderna inom försäljning för att kunna möta kunderna på rätt sätt. Du lär dig avancerade tekniker och strategier, och får möjlighet att öva på sina färdigheter i en trygg och stödjande miljö.

Utbildningen syftar till att rusta säljare med de verktyg de behöver för att lyckas på den konkurrensutsatta marknaden.

Kan jag kombinera jobb och studier?

Att kombinera jobb och studier inom säljutbildning är en utmärkt investering i din karriär och hjälpa dig att utveckla dina försäljningsfärdigheter samtidigt som du fortsätter att arbeta.

Eftersom Mercuris utbildningar endast är några enstaka dagar hinner du med båda delarna utan problem och kan vara effektiv.

Många av våra utbildningar innefattar dessutom uppgifter som du ska lösa på din arbetsplats vilket ger en värdefull koppling mellan studier och arbete.

Hur mycket kostar en säljutbildning?

Mercuri Internationals utbildningar ligger mellan 2500 och 69.900 kronor.

Varför gå en säljutbildning?

En säljutbildning är avgörande för att förbättra dina färdigheter, öka din försäljning och främja din karriär inom försäljning och marknadsföring.

Det är en investering som kan betala sig mångfalt i form av ökad framgång och professionell utveckling.

Vad är en säljutbildning?

Målet är alltid att hjälpa säljare att bli mer framgångsrika, effektiva och skickliga i sitt arbete, och att öka företagets försäljningsresultat.

På Mercuris utbildningar får du verktyg och färdigheter för att hantera ditt jobb som säljare och dessutom trivas på jobbet!

Hur lång är säljutbildning? Vanliga frågor och svar!