Vad kostar säljutbildning?

Säljutbildning är av avgörande betydelse för företag och individer som är involverade i försäljning. Den kan öka försäljningen, förbättra kundrelationer, spara tid och resurser och hjälpa företaget att möta kunden på en ständigt föränderlig marknad.

Vill du uppnå framgång inom försäljning och öka din konkurrenskraft? Då hittar du mer matnyttig information på den här sidan.

Vad kostar säljutbildning? – Mercuri
Lyssna på kunden så får du bra svar och vet vad du ska göra för andra insatser

Varför behöver säljare lära sig mer om försäljning?

Det finns många anledningar! För att lyckas med att sälja behöver du förstå kundens behov, använda effektiva säljtekniker och bygga starka kundrelationer. Genom att kunna anpassa dig till marknadsförändringar och investera i din egen utveckling kan du som säljare öka dina chanser att lyckas och kanske trivas ännu mer i den utmanande världen av försäljning.

Det är en investering som lönar sig i form av ökad försäljning, lojala kunder och personlig utveckling.

För vem är en säljutbildning?

En utbildning är en ovärderlig resurs för en bred målgrupp inom företagsvärlden. Alla säljare, från nybörjare till erfarna proffs, kan ha nytta av en säljutbildning för att kontinuerligt finslipa sina färdigheter och öka sin försäljningseffektivitet.

Även ledare och försäljningschefer har genom säljutbildning möjlighet att få veta mer om hur man coachar sina team och optimerar resultaten. Likaså entreprenörer och småföretagare kan dra nytta av att förstå hur man bygger starka kundrelationer och driver tillväxt.

En del av att förstå kunden bra och andra saker
Gör du rätt som säljare när du säljer tjänster?

Men det stannar inte där. Marknadsförare kan utöka sina kunskaper när de integrerar försäljningsstrategier i sin marknadsföring, och kundtjänstpersonal kan göra ett bättre jobb om de lär sig att förbättra kundnöjdheten och identifiera försäljningsmöjligheter. Till och med studenter och nyexaminerade som vill påbörja en karriär inom försäljning kan dra nytta av en grundläggande säljutbildning.

Värdet av säljutbildning sträcker sig bortom traditionella försäljningsroller. Professionella inom olika branscher, inklusive jurister, läkare och konsulter, kan dra nytta av förmågan att övertyga, öka försäljning och skapa mervärde för sina kunder.

Oavsett din position eller yrke, är säljutbildning en värdefull investering i din personliga och professionella utveckling.


5 anledningar till att gå en säljutbildning

Här är fem viktiga anledningar till varför det är en klok idé att investera i säljutbildning

1. Förbättra försäljningsskickligheterna

En av de mest uppenbara fördelarna med en säljutbildning är att den hjälper säljare att utveckla och förbättra sina försäljningsfärdigheter. Genom att ta del av effektiva tekniker, metoder och strategier kan säljare öka sin förmåga att sälja produkter eller tjänster.

2. Ökad försäljning och lönsamhet

Genom att förbättra försäljningsskickligheterna kan säljare öka försäljningsvolymen och därmed företagets lönsamhet. Säljutbildning gör det lättare för säljare att förstå kundens behov, hantera invändningar och effektivt avsluta affärer.

3. Bättre kundrelationer

Säljutbildning inkluderar ofta träning i att bygga starka och långsiktiga kundrelationer. Genom att förstå kundernas önskemål och behov kan säljare skapa förtroende och lojalitet, vilket leder till återkommande affärer och positiv word-of-mouth-reklam.

4. Anpassning till marknadsförändringar

Marknaden förändras ständigt, och kundernas beteende utvecklas. Säljutbildning håller säljare uppdaterade om de senaste trenderna och hjälper dem att anpassa sina strategier för att möta de aktuella kraven på marknaden.

5. Personlig och professionell utveckling

Säljutbildning ger inte bara kunskap om försäljning, utan också en möjlighet till personlig och professionell utveckling. Det kan öka säljares självförtroende, kommunikationsförmåga och förmåga att hantera stress och avvisningar, vilket i sin tur kan gynna deras karriärer.

Mercuris säljutbildningar

Grundläggande Försäljning

För vem: Denna säljutbildning vänder sig till dig som har börjat arbeta som säljare eller account manager mot företag, men det är även en utbildning som passar dig som är mer erfaren men behöver uppdatera och stärka din försäljningsmetodik för att utveckla dina affärer.

Längd: 2 dagar

Pris: 16.900 kr

Läs mer om utbildningen Grundläggande Försäljning

Ta er tid att gå en säljutbildning själva

Värdebaserad Försäljning

För vem: Det här är en säljutbildning som passar alla säljare som vill utveckla sin försäljning och sin affär och börja skapa värde för kunden istället för att bara sälja en produkt. Ta del av vår metodik för att hitta nya värdeområden!

Längd: 2 dagar

Pris:16.900 kr

Läs mer om utbildningen Värdebaserad Försäljning

ni kommer lära er många nya färdigheter själva

Key Account Management

För vem: Utbildningen vänder sig till dig som blivande, ny eller befintlig Key Account Manager (KAM). Men det är även en utbildning för dig som jobbar som SAM, account manager, chef eller erfaren säljare. Helt enkelt alla som arbetar med, eller kommer att arbeta med företagets strategiskt viktiga kunder, era nyckelkunder, och vill stärka sin och företagets försäljning.

Längd: 2 dagar

Pris: 16.900 kr

Läs mer om utbildningen Key Account Management

Certifierad Försäljningschef

För vem: Utbildningen vänder sig till dig som ska ta rollen som försäljningschef, som haft den några år eller som har ett ledningsansvar för försäljning eller kundservice, t.ex. som region- eller exportchef. Det här är en utbildning för ledare som vill arbeta mer effektivt tillsammans med både medarbetare och kunder och snabbare nå de högt uppsatta målen som en försäljningschef måste jobba mot.

Längd: 7,5 dagar

Pris: 69.900 kr

Läs mer om utbildningen Certifierad Försäljningschef

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra säljutbildningar och funderar på vilken säljutbildning som kan passa dig bäst? Tveka inte att kontakta oss så hjälper våra rådgivare dig att hitta rätt!


Vad kostar säljutbildning? Vanliga frågor och svar!

Vad gör man på en säljutbildning?

Under en säljutbildning går du och andra deltagare igenom flera olika typer av aktiviteter och övningar för att förbättra dina försäljningsfärdigheter. Deltagarna får grundläggande principer om försäljningsprocessen och lär sig till exempel att hantera invändningar.

Träningen fokuserar både på att utveckla relationer samt att få ta del av olika försäljningstekniker. Praktiska övningar och rollspel ingår för att tillämpa teori i realistiska scenarier.

Hur mycket kostar en säljutbildning?

Mercuri Internationals utbildningar ligger mellan 2500 och 69.900 kronor.

Är det möjligt att läsa säljutbildning på distans?

Vill du läsa en säljutbildning på distans kan vi rekommendera våra digitala utbildningar som du läser var och när det passar dig. Du kan läsa mer om de digitala säljutbildningarna här. Med våra digitala utbildningar går ingen tid åt till resor.

Hur lång är en säljutbildning?

Det finns fler faktorer som påverkar längden, men Mercuris utbildningar är mellan 1 dag och 7,5 dagar.

Vad är en säljutbildning?

Målet är alltid att hjälpa säljare att bli mer framgångsrika, effektiva och skickliga i sitt arbete, och att öka företagets försäljningsresultat. På Mercuris utbildningar får du verktyg och färdigheter för att hantera ditt jobb som säljare och dessutom trivas på jobbet!

Vad kostar säljutbildning? Vanliga frågor och svar!