Grundläggande försäljning – kurs online

Om utbildningen

Är du verksam inom företagssälj och känner att dina säljkunskaper behöver stärkas? Denna grundläggande säljutbildning är skräddarsydd för dig som antingen är ny inom branschen och strävar efter snabb framgång men passar också bra för dig som redan har erfarenhet av företagssälj och vill fördjupa dina kunskaper.

Utbildningen är lärarledd och genomförs på distans.

Vill du hellre gå kursen face to face? Läs mer om vår klassrumsutbildning

En onlinekurs i grundläggande försäljning

Oavsett din erfarenhetsnivå, garanterar vi en flygande start och en fördjupad förståelse av de essentiella grunderna inom försäljning genom denna utbildning.

Genom att kombinera traditionell lärarledd undervisning online med interaktiva digitala moduler som du gör på egen hand, ger vi dig flexibiliteten att integrera utbildningen på ett smidigt sätt med ditt arbete som säljare.

säljare visar 1 bra utbildning på distans

Vad säger tidigare deltagare om våra säljutbildningar

Några av våra deltagare

”En av de bästa kurserna jag har gått. Lärde mig otroligt mycket”
Daniel Hällqvist, Northpower Stålhallar AB

”Uppskattade diskussion och reflektion med övriga deltagare samt gruppuppgifterna. Ser allt jag fått med mig som verktyg för att lyckas i framtiden. Kul med exempel från egna erfarenheter från kursledaren!”
Eric Sens, Össur Nordic AB

Innan kursen

Vem riktar sig utbildningen till?

Denna säljutbildning är skapad för dig som nyligen påbörjat din karriär som företagssäljare eller account manager, men den är också perfekt för dig med mer erfarenhet som behöver uppdatera och förstärka din försäljningsstrategi för att driva affärerna framåt. Oavsett din nivå erbjuder vår onlineutbildning en omfattande inblick i försäljningsmetoder och -tekniker som är avgörande för framgång inom företagssälj.

säljutbildning för säljare ger bra affärerUnder kursen

Du kommer att lära dig:

 • Vikten av det första intrycket
 • Att etablera relationer och bygga förtroende
 • Användningen av aktivt lyssnande som ett kraftfullt säljverktyg
 • Effektiv hantering av kundmöten
 • Förståelse för kroppsspråkets roll i kommunikationen
 • Implementering av struktur och metodik för effektiv försäljning
 • Kartläggning av kundens behov genom välutformade frågor och metodik
 • Skicklig presentation och argumentation för att marknadsföra ditt erbjudande
 • Kompetent hantering och övervinnande av invändningar från kunder
 • Att leda kunden mot beslut genom förståelse för deras beslutsprocess och att erbjuda vägledning i beslutsfattandet

utbildning får säljare på företag att växaUpplägg

Så här går utbildningen till

Under vår utbildning på fyra halvdagar, som är online, kommer du att aktivt delta i en rad olika aktiviteter och övningar som syftar till att ge dig flera grundläggande verktyg för att utveckla dig som säljare.

Vi strävar vi efter att du ska kunna tillämpa dina nyförvärvade kunskaper och färdigheter direkt i din säljarroll.

Vi integrerar korta teoretiska genomgångar med gruppdiskussioner, erfarenhetsutbyte, personlig reflektion, praktiska fallstudier och samarbetsövningar för att skapa en mångsidig inlärningsupplevelse. Dessutom inkluderar vi digitala moduler för självstudier.

Du kommer också att dra nytta av insikter och perspektiv från både dina meddeltagare och våra experter, vilket kommer att hjälpa dig att förbättra ditt säljarbete på ett sätt som gör verklig skillnad.

Hur fungerar det att gå kurs online?

Kursen hålls online, vilket innebär att du kan träffar kursledaren och andra deltagare genom till exempel plattformen Teams. Detta skapar en engagerande inlärningsmiljö som är tillgänglig från vilken plats som helst i världen.

Genom att delta i realtid kan du interagera med både kursledaren och andra deltagare, vilket ger dig möjlighet till omedelbar feedback, att ställa frågor och delta i meningsfulla diskussioner för att öka din kunskap.

Den onlinebaserade kursen erbjuder också en mer flexibel inlärningsupplevelse. Du sparar tid och resurser eftersom du slipper restid, vilket gör det till ett utmärkt val för dig som vill maximera din tid och ha möjlighet att fokusera på andra åtaganden.

Om du föredrar att träffas personligen erbjuds samma kurs på plats i Stockholm. För mer information, klicka här.

Tidsåtgång

Online workshop: 4 halvdagar
Digitala moduler (Engelska): 10 timmar (Självstudier efter genomförd utbildning)
Diplomering

Kursledare

kontakta vår utbildare via e post som berättar mer om kursen för ditt företag

Anders Karlström

Kursledare Anders har en gedigen erfarenhet inom försäljning och har jobbat med att skapa värde för sina kunder på många olika sätt. Han delar gärna med sig av praktiska övningar, tips och verktyg under kursen. Anders besvarar alla dina frågor och funderingar.

Efter kursen

Diplomering

När du slutfört utbildningen belönas du med ett diplom från Mercuri International Business School. Detta diplom är mer än bara ett intyg på din deltagande i kursen; det är även en symbol för din strävan efter ständig inlärning och professionell utveckling.

Diplomet representerar det hårda arbete och engagemang du har lagt ner för att förbättra dina färdigheter och kunskaper inom försäljning. Dessutom fungerar det som en kvalitetsstämpel och kan stärka din trovärdighet och konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Genom att inneha ett diplom från Mercuri International Business School kan du visa potentiella arbetsgivare och kunder att du har genomgått en högkvalitativ och välkänd utbildning inom försäljning. Det kan öppna upp möjligheter för nya karriärsteg och öka dina chanser till framgång i din yrkesbana.

Var inte rädd att dela diplomet på LinkedIn för att marknadsföra dina nyförvärvade färdigheter och kunskaper!

utbildning för säljare som vill få bra affärer

värdebaserad försäljning kurs online 10900 sekGrundläggande försäljning kurs online – vanliga frågor och svar

Vad krävs för att bli en bra säljare?

För att bli en framgångsrik säljare behöver du behärska flera viktiga aspekter. Det inkluderar en utmärkt kommunikationsförmåga för att tydligt förmedla värdet av dina produkter eller tjänster till potentiella kunder.

Empati och lyhördhet är också avgörande för att kunna identifiera och tillgodose kundens behov på bästa möjliga sätt. För att övertyga kunderna måste du ha en djupgående produktkännedom och kunna förhandla om priser och villkor på ett fördelaktigt sätt för både säljaren och kunden.

Självförtroende och uthållighet är viktiga egenskaper för att kunna fortsätta även när det är svårt. Flexibilitet och anpassningsförmåga är också viktigt eftersom marknaden och kundernas behov förändras ständigt.

Att erbjuda överlägsen kundservice är avgörande för att bygga långsiktiga relationer och öka kundlojaliteten. Genom att utveckla och förbättra dessa färdigheter kan du gå långt som säljare och skapa framgång både för dig själv och för ditt företag.

Hur går jag en säljkurs online?

Kursen i grundläggande försäljning online erbjuder en lärandemiljö där deltagare kan delta från vilken plats som helst med tillgång till internet.

Genom plattformar som Teams möts du och andra deltagare samt kursledaren i realtid för att genomföra olika aktiviteter, föreläsningar, diskussioner, praktiska övningar och grupparbeten. Dessutom genomför du övningar på egen hand i en digital lärportal.

Kursens innehåll fokuserar på att lära dig grundprinciperna bakom försäljning och hur du applicerar dem i praktiken.

Genom interaktion med kursledaren och andra deltagare får du direkt feedback, kan ställa frågor och delta i meningsfulla diskussioner. Du kommer att tillgodogöra dig många nya verktyg som kommer att hjälpa dig att sälja mer effektivt.

Den onlinebaserade kursen erbjuder också flexibilitet och eliminerar behovet av resor och fysisk närvaro, vilket sparar tid och resurser.

FÖRETAGSANPASSAD SÄLJUTBILDNING?

Behöver du fler datum eller andra kurser? Är ni många på företaget som vill gå samma säljutbildning? Har ni särskilda önskemål för just ert företag? Vi erbjuder även företagsanpassade säljutbildningar! Tveka inte att höra av dig för mer information och pris via mail eller telefon så visar vi mer.

KONTAKTA OSS

Få offert eller boka utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
FÖRETAGSANPASSAD SÄLJUTBILDNING?

Behöver du fler datum eller andra kurser? Är ni många på företaget som vill gå samma säljutbildning? Har ni särskilda önskemål för just ert företag? Vi erbjuder även företagsanpassade säljutbildningar! Tveka inte att höra av dig för mer information och pris via mail eller telefon så visar vi mer.

KONTAKTA OSS

Bokningsinformation

kr10,900.00

Efter genomförd bokning kommer vi att kontakta dig för komplett faktureringsinformation.


Boka

  Få mer information