Vad kostar ledarskapsutbildning?

En bra ledare slutar aldrig lära sig och tar gärna nästa steg i sin kompetensutveckling för att skapa bästa resultat. Funderar du på att gå en ledarskapsutbildning och undrar vad din utveckling egentligen kommer kosta dig och ditt företag? Hur gör man egentligen för att bli en bra ledare?

Då har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln hittar du som vill veta mer svaren till vilka olika ledarskapsutbildningar och kurser det finns att välja på, vilken utbildning som kan passa dig och vad utbildningen kostar. Det finns många bra utbildningar som ger dig rätt kunskap och färdigheter.

Vad kostar ledarskapsutbildning? – Mercuri

Utveckla din kommunikation som chef

Upplever du att du inte har alla förutsättningar för att göra ett riktigt bra jobb? Bli en ännu bättre chef genom kontinuerlig kompetensutvecklingEn ledarskapsutbildning hos Mercuri ger dig nya verktyg och metoder för att både strukturera ditt arbete och bli mer effektiv och framgångsrik som ledare och chef för dina medarbetare.

Om du har en yrkesroll som innebär ledarskap måste du lära dig att hantera många olika typer av situationer. På kurs med oss får du möjlighet att utveckla din kommunikativa förmåga, lyssna aktivt, samt ge och ta emot feedback.

Våra kurser tar avstamp i det Utvecklande Ledarskapet och vår starka övertygelse är att ett hållbart ledarskap på sikt även blir ett lönsamt ledarskap.

Vill du veta mer om våra utbildningar och hur vi kan jobba tillsammans med er kring kompetensutveckling?

Veta mer om verktyg för ugl kurs samt när du ska leda.

Till vem riktar sig våra ledarskapsutbildningar?

I våra kurser riktar vi oss till ledare på alla nivåer. Oavsett om du är ny som ledare eller har lång erfarenhet så har vi en ledarskapsutbildning för dig. Vi har även utbildningar för dig som är projektledare samt behöver leda andra utan att du är chef och vill skapa framgångsrika resultat.

Nya färdigheter för grupp och ledare

För att kunna förstå hur du ska agera för att leda dina medarbetare på bästa sätt kan du ibland behöva kompetensutveckling inom flera olika områden. Du behöver nya perspektiv, verktyg och färdigheter. Med en bra utbildning i ryggen kommer du snabbt på rätt kurs och kan på ett enklare sätt hitta motivation och skapa engagemang för att fortsätta utvecklas i ditt ledarskap. Den grupp som du leder kommer få en starkare chef som leder teamet efter helt nya förutsättningar.

När du vill utveckla ditt ledarskap

Olika chefer har olika sätt att uttrycka sig i sitt ledarskap. Det finns många olika slags ledarskapsstilar och du behöver hitta ditt eget sätt att agera på som ledare. Det finns dock en hel del bra verktyg, modeller och koncept som med stöd i forskningen från till exempel försvarshögskolan ger mer gynnsamma ledarbeteenden. Detta tar vi avstamp i när vi arbetar med kompetensutveckling.

Nå resultat tillsammans med dina medarbetare

Efter en kurs i ledarskap lär du dig att leda och utveckla medarbetare och hur du ska kommunicera och motivera dina medarbetare både i vardagen och genom förändring. Som chef har du makten och ansvaret för att nå resultat tillsammans med dina medarbetare och du förväntas hantera en mängd olika ansvarsområden. Då krävs kompetensutveckling för att lyckas.

Personlig Utveckling

När du går en ledarskapsutbildning kommer du inte bara bli en bättre ledare för dina medarbetare och er verksamhet. Du kommer också få värdefull personlig utveckling – ett resultat som du kommer kunna ta med dig resten av livet. Därmed är kompetensutveckling bra för både dig och din verksamhet, så att du kan lyckas i ditt chefsuppdrag och skapa affärsmässig framgång.

Vad är en ledarskapsutbildning?

Under en ledarskapsutbildning får du de verktyg du behöver för att kunna leda medarbetare och team till att ny sina egna och företagets mål.

Du får göra övningar och grupparbeten som ger dig de färdigheter du behöver för att bli säker i din roll som ledare.

Kompetensutveckling med nätverkande

Du får också träffa andra ledare som du kommer kunna dela erfarenheter och utmaningar med. Alla Mercuris ledarskapskonsulter har lång erfarenhet inom sina kompetensområden och är duktiga pedagoger vilket kommer ge dig fina resultat av din utbildning.


Vilka typer av ledarskapsutbildningar finns det?

Det finns många olika ledarskapsutbildningar. Hos oss på Mercuri International hittar du flera olika typer av ledarskapsutbildningar. I vårt öppna utbildningsprogram hittar du ledarskapsutbildningar som passar både för dig som är ny som chef och för dig som varit ledare en tid och behöver kompletterande verktyg för att växa som ledare.

Digitala ledarskapsutbildningar

Har du inte möjlighet att komma till Stockholm, där våra utbildningar genomförs face to face i klassrum kan vi även erbjuda digitala ledarskapsutbildningar som du gör när du vill när det passar dig.

Företagsanpassade ledarskapsutbildningar

Är ni flera medarbetare eller ledare på företaget som vill gå samma utbildning kan vi skräddarsy en ledarskapsutbildning till ditt företag som passar just era behov

Hur mycket kostar en ledarskapsutbildning i genomsnitt?

Ledarskapsutbildningarna i Mercuris öppna utbildningsprogram ligger i spannet mellan 15900 kronor och 26900 kronor. På en öppen kurs träffar du deltagare från andra företag som du kan nätverka med och byta erfarenheter med.

Öppen kurs: Coachande Ledarskap utbildning 15900:- (2 dagar)

Öppen kurs: Utvecklande Ledarskap utbildning 24900:- (3 dagar)

Öppen kurs: Ny som chef utbildning 26900:- (3 dagar)

Framgångsrikt Ledarskap (Digital utbildning online) 2500:-

Kurs ugl verktyg för medarbetare olika dagar.

Vad påverkar priset på en ledarskapsutbildning?

De utbildningar som ligger i de lägre spannet har färre dagar för utbildning, därav det lägre priset. Hur många handledare som krävs för att utföra utbildningen och om det krävs flera rum för grupparbeten är också något som kan påverka kostnaden på en öppen kurs.

Är det värt att investera i en dyrare ledarskapsutbildning?

Vi har hjälpt otaliga företag med deras ledarskapsutmaningar och vi kan säkert påstå JA! Visst kan en investering ibland svida, men frågan är snarare. Har du råd att inte investera i ditt ledarskap?

En ledarskapsutbildning, oavsett om det är en öppen kurs eller ett företagsanpassat program, hjälper inte bara dig som ledare i dina ledarutmaningar utan även dina medarbetare som får en bättre utrustad ledare som kan hjälpa dem med deras utmaningar.

Med ny kunskap, nya verktyg och färdigheter kommer du inte bara lyckas bättre i din arbetsroll utan även må bättre som person.

Olika medarbetare och chefer som går ugl i flera 1 2 dagar.

4 saker att tänka på för att välja rätt ledarskapsutbildning

  • Välj rätt ämne – Är du intresserad av en generell ledarutbildning eller vill du ha hjälp med att hantera en specifik utmaning som du upplever just nu?
  • Välj rätt nivå – Är du ny som ledare eller har jobbat länge? Hitta en utbildning som svarar på de behov du har just nu. Det kommer inte att hjälpa dig att gå en för avancerad ledarutbildning om du är ny som ledare. Då är det bättre att välja en mer grundläggande och så vidare…
  • Utbildningsformat – Vill du helst träffas face to face eller föredrar du att studera på egen kammare? Vi tror på en blandning och använder oftast både digitala moment och klassrumsträning i våra utbildningar. Det är mycket effektivt att växla mellan samtal med andra och egen reflektion.
  • Vad tycker andra? – Tala med din bekantskapskrets. Vilka ledarskapsutbildningar har andra i ditt nätverk gått? Var de nöjda och kan de rekommendera något de tror kan passa dig?

Mercuris ledarskapsutbildningar

Mercuri erbjuder flera olika typer av ledarskapsutbildningar som ger dig koll på läget. Här nedan kan du läsa mer om vad du får lära dig. Behöver du hjälp att välja? Vi tar gärna ett samtal med dig och berättar mer!

Ny som chef

En chefsutbildning för dig som är ny som chef, tilltänkt eller blivande chef och längtar efter rätt förutsättningar för din nya roll – helt enkelt en verktygslåda för ditt ledarskap! För att bli en bra ledare och chef krävs motivation, mod och lust, men också nya kompetenser och bra praktiska redskap. Kursen kommer ge dig en flygande start när du är ny som chef och vill utvecklas i ditt ledarskap!

Coachande Ledarskap

En utbildning för dig som är ledare eller leder andra och som vill lära dig coacha på riktigt! Ta nästa steg emot att bli en framgångsrik coach och lär känna dina medarbetare och deras verklighet genom ett coachande förhållningssätt i ett riktigt bra samtal. Du ställer frågor, sätter dig in i dina medarbetares situation och låter dem hitta egna svar till sina problem och lösa dem på sitt sätt. Under kursen blandar vi virtuella och fysiska träffar med digitala moduler fulla av bra tips för att utveckla din kompetens inom coaching.

Utvecklande Ledarskap

Vill du bli en utvecklande ledare som ökar delaktighet och kreativitet, ger personlig omtanke och stöd i dina samtal, men även vågar konfrontera individen eller gruppen med syfte att utveckla medarbetarna i positiv riktning? Välkommen till vår utbildning Utvecklande Ledarskap – UL! Kursen bedrivs enligt Försvarshöhskolans koncept Utvecklande Ledarskap.

Idag arbetar vi tillsammans med ett stort antal multinationella företag och är stolta över att vara den största leverantören av utbildningar inom Utvecklande Ledarskap på engelska med en blandning av ledare från hela världen.

UL kan vara en del av ett företagsanpassat utbildningsprogram där vi jobbar med hela gruppen, men du kan också ta del av UL genom vårt öppna utbildningsprogram, där vi har kursr i Stockholm.

Framgångsrikt Ledarskap (Digital kurs ONLINE)

En digital ledarskapsutbildning för dig som ledare och chef och som vill lära dig mer om hur du på ett framgångsrikt sätt kan leda ditt team även om ni alla jobbar på distans. Utveckla din förmåga att i din roll som ledare, kommunicera med olika typer av individer och lär dig mer om du som chef kan leda och hålla dina medarbetare fokuserade, motiverade och glada på jobbet. Bli framgångsrik i ditt Ledarskap med denna kurs som du gör online.


Träna med Skådespelare

För att du ska blir riktigt trygg i din roll som ledare eller chef har du i många av våra ledarskapsutbildningar möjlighet att träna ledarskapsutmaningar tillsammans med riktiga skådespelare.

Du får möta olika utmanande situationer som vi vet kan vara svåra för en chef att hantera. Ibland tränar ni i smågrupper och får ett case som gruppen tillsammans får förbereda sig kring. Precis som i verkligheten har du inte all information från början, så när skådespelaren kommer in kan en del oväntade saker inträffa. Oavsett hur du som utbildningsdeltagare reagerar viker skådespelarna inte en tum från sin roll.


Vill du ha mer information?

Vill du veta mer om våra chefsutbildningar? Eller behöver du ha hjälp med att hitta rätt? Låt oss hjälpa dig med rätt utbildning för dina behov ovsett om kursen är face to face i Stockholm eller på distans eller online.Kontakta oss så berättar vi mer om våra ledarskapsutbildningar och hjälper dig lösa dina ledarskapsutmaningar.

I en värld som är i konstant förändring och utveckling och många av oss arbetar mer på distans krävs det mycket för att lyckas som ledare. Vi arbetar med ledare på alla nivåer och finns här för att hjälpa er med vad ni än behöver.


Vanliga frågor och svar: Vad kostar ledarskapsutbildning?

Mercuris ledarskapsutbildningar kostar mellan 15.900 kronor och 26.900 kronor. Vi har även kurser som du gör själv online från 2.500. Helt enkelt kompetensutveckling som passar de flesta. Är ni flera som vill gå samma utbildning – kanske hela ditt team? Kontakta oss så kan vi utveckla en företagsanpassad utbildning bara för er.

Vanliga frågor och svar: Vad kostar ledarskapsutbildning? ugl 1 2

Vilken ledarskapsutbildning är bäst?

Vilken utbildning som passar bäst för dig, online eller face to face, beror helt enkelt på vilka utmaningar du behöver ha hjälp med att lösa. Det är helt enkelt individuellt vilken utbildning som kommer bidra med störst värde till dig.

Inom vår plattform för kompetensutveckling erbjuder vi både utbildningar för dig som är Ny som Chef, vill utvecklas inom Coachning eller inom Utvecklande Ledarskap. I våra företagsanpassade program kan vi helt skräddarsy en utbildning anpassad efter de utmaningar ditt team eller företag har.

Vad ingår i en ledarskapsutbildning?

Under våra utbildningar varvar vi korta teoripass med gruppdiskussioner, erfarenhetsutbyte och egen reflektion. I många av våra utbildningar har vi så kallade lärteam för bästa effekt. Ni samlas då i grupper om tre med mål att öka den egna reflektionen. Du får också coaching av en av våra handledare.

Vi jobbar också med aktiv träning i relevanta case tillsammans med skådespelare i många av våra utbildningar. I den här formen av kompetensutveckling får du träna på verkliga situationer så att du är mer förberedd när du kommer tillbaka till din arbetsplats.

I utbildningen Utvecklande Ledarskap inleder vi utbildningen med en Ledarbedömning – ULL. Det är en 360-graders undersökning där medarbetarna samt den närmste chefen bedömer ledarens ledarbeteenden. Ledaren gör också en självskattning.

Med insikterna från ditt ULL-underlag lär du dig på bästa sätt hur du kan förändra dina ledarbeteenden, ge stöd och bli en mer utvecklande ledare.

Vad ska jag studera för att bli chef?

För att bli chef krävs inte alltid en formell utbildning. Men en ledarskapsutbildning kommer att underlätta för dig i ditt jobb som chef. Är du ny som chef kan vi rekommendera utbildningen Ny som chef.