Effektiv prospektering – kurs online

Om utbildningen

Det här är en utbildning för dig som alltid trott att prospektering är det tråkigaste som finns i ditt jobb som säljare. Men, tro det eller ej, det finns sätt att jobba med prospektering som gör det både mer underhållande och effektivt! Efter den här online-utbildningen i prospektering kommer du aldrig jobba med försäljning på samma sätt igen.

Genom kreativa strategier och innovativa tillvägagångssätt kan prospektering bli en spännande och givande del av säljprocessen. Använder du dessutom moderna verktyg och tekniker, såsom sociala medier, datadriven analys och automatisering, kan du öka din effektivitet och nå ut till en större och mer kvalificerad målgrupp.

Utbildningen är lärarledd och genomförs på distans.

Vill du hellre gå kursen face to face? Läs mer om vår klassrumsutbildning

du får mer information om prospektering på kursen om du villOnlinekurs i effektiv prospektering

Genom att se prospektering som en möjlighet att skapa nya relationer och lösa problem för potentiella kunder, istället för en tråkig plikt, kan du som säljare både öka både din motivation och framgång.

Med rätt inställning och strategi kan prospektering bli en spännande och belönande del av säljprocessen, där möjligheterna är oändliga!

Så, anmäl dig till vår prospekteringsutbildning där vi inte bara kommer lära dig hur du öppnar dörrar, för nya affärsmöjligheter utan också rustar dig med verktyg för att stärka din uthållighet och bevara din motivation!

Så här säger tidigare deltagare om våra säljutbildningar

Några av våra deltagare

”Uppskattade diskussion och reflektion med övriga deltagare samt gruppuppgifterna. Ser allt jag fått med mig som verktyg för att lyckas i framtiden. Kul med exempel från egna erfarenheter från kursledaren!”
Eric Sens, Össur Nordic AB

”Utbildningen har öppnat upp för mer reflektioner och metoder som gör mig till en bättre och effektivare säljare. Jag kommer använda de flesta metoderna vi gått igenom, med fokus på bättre förberedelse, sätta mål och att hantera invändningar. Bra med träffar både i lärgrupp och hela gänget. Bra tydlighet på att lära oss ta oss igenom hela säljprocessen. Kursledaren var härlig och inspirerande. Ser fram emot att ta min försäljning till nästa nivå!”
Robin Karlsson, Gerisale AB

försäljning ger mer efter prospektering kommer du få se

Innan kursen

Vem riktar sig denna utbildning till?

Denna säljutbildning är skräddarsydd för dig som vill utvecklas inom prospektering och arbetar som innesäljare, utesäljare eller account manager gentemot företag. Oavsett om du befinner dig i telefonens värld, möter kunder personligen eller hanterar långsiktiga relationer, så kommer denna kurs stödja och stärka dina säljfärdigheter.

Under kursen

Det här kommer du att lära dig

  • Vad är prospektering och varför är det viktigt för säljare?
  • Hur påverkar attityden framgången i prospekteringsprocessen?
  • Hur utvecklar och upprätthåller man motivationen under prospektering?
  • Att sätta mål för prospekteringsaktiviteter: hur gör man det?
  • Skapa en välstrukturerad prospekteringsprocess: vad krävs?
  • Effektiv användning av telefon och e-post som verktyg för prospektering.
  • Bästa tillvägagångssättet för prospektering under fysiska möten, som evenemang.
  • Att stärka uthålligheten, eller ”GRIT”, i prospekteringsarbetet.

försäljning ger bättre resultat och gör skillnad med prospektering

Upplägg

Så här går utbildningen till

Utbildningen innefattar en mångfald av interaktiva moment. Vi varvar korta teoripass med diskussioner, erfarenhetsutbyte, egen reflektion, praktikfall och grupparbeten.

Genom att skapa en dynamisk och engagerande lärmiljö online strävar vi efter att du ska kunna tillämpa dina nya kunskaper och färdigheter i realtid, och samtidigt dra nytta av insikter och perspektiv från både dina meddeltagare och våra experter på ett sätt som gör skillnad i ditt säljjobb.

Hur fungerar det att gå kurs online?

Kursen genomförs online vilket betyder att du träffar kursledaren och de andra kursdeltagarna genom till exempel Teams. Detta gör att du får en interaktiv och engagerande inlärningsmiljö där du och de andra deltagarna kan delta från var som helst i världen.

Genom att interagera med kursledaren och andra deltagare i realtid får du direkt feedback, kan ställa frågor och delta i meningsfulla diskussioner.

Genom att ta del av kursen online får du en mer flexibel och anpassningsbar inlärningsupplevelse som passar bra för dig som vill få mer tid för annat, då du slipper restid.

Tidsåtgång

Online workshop: 4 halvdagar
Diplomering

Kursledare

kontakta vår utbildare via e post som berättar mer om kursen för ditt företag

Anders Karlström

Kursledare Anders har en gedigen erfarenhet inom försäljning och har jobbat med att skapa värde för sina kunder på många olika sätt. Han delar gärna med sig av praktiska övningar, tips och verktyg under kursen. Anders besvarar alla dina frågor och funderingar.

Efter kursen

Diplomering

Efter avslutad utbildning premieras du med ett diplom från Mercuri International Business School. Detta diplom är inte bara ett bevis på ditt deltagande i kursen utan också en symbol för din strävan efter kontinuerlig inlärning och professionell utveckling.

Det representerar det arbete och engagemang du har lagt ner för att förbättra dina färdigheter och kunskaper inom försäljning. Dessutom fungerar diplomet som ett kvalitetsstämpel och kan öka din trovärdighet och konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Genom att ha ett diplom från Mercuri International Business School kan du också visa potentiella arbetsgivare och kunder att du har genomgått en högkvalitativ och erkänd utbildning inom försäljning. Det kan öppna dörrar för nya karriärmöjligheter och öka dina chanser att nå framgång i din yrkeskarriär.

Lägg gärna ut diplomet på LinkedIn för att visa upp dina nyvunna färdigheter!

Effektiv prospektering kurs online – vanliga frågor och svar

Vad är en säljutbildning?

En säljutbildning är en strukturerad utbildning som fokuserar på att förbättra säljares försäljningskunskaper och förmågor. Genom utbildningen lär sig säljare olika tekniker och strategier för att öka sin försäljningseffektivitet och hantera kundrelationer professionellt. Utbildningen kan omfatta ämnen som prospektering, förhandlingsteknik, kundhantering, kommunikation och användning av försäljningsteknologi. Syftet är säljare kan lära sig nödvändiga färdigheter för framgång inom försäljningsbranschen.

Vad är effektiv prospektering och varför behöver jag lära mig det?

Effektiv prospektering är förmågan att identifiera och kvalificera potentiella kunder på ett strategiskt och resultatdrivet sätt. Det innebär att kunna hitta de bästa möjliga kunderna för ens produkt eller tjänst och att göra det på ett sätt som optimerar ens tid och resurser. Att behärska prospektering är avgörande för att bygga en stabil kundbas och för att öka försäljningen.

Hur fungerar effektiv prospektering?

Effektiv prospektering är nyckeln till att hitta potentiella kunder och konvertera dem till försäljningar. Genom att förstå din målgrupp och samla in relevant data kan du kvalificera leads och etablera kontakter på ett målinriktat sätt.

Genom personliga kontakter och relationsbyggande kan du öka dina chanser att skapa affärer.

Uppföljning är avgörande för att fortsätta engagera prospekter och förstärka relationer över tid. Sammantaget handlar effektiv prospektering om att vara strategisk, engagerad och målinriktad för att maximera försäljningsmöjligheterna.

Hur går man en utbildning i effektiv prospektering online?

När du anmäler dig till vår onlinekurs i prospektering, kan du förvänta dig en dynamisk inlärningsupplevelse som är skräddarsydd för säljare. Du träffar vår utbildare och de andra kursdeltagarna i ett virtuellt klassrum, istället för att gå till en fysisk plats.

Du deltar i live-sessioner där du kommer interagera med vår utbildningsledare och andra deltagare i realtid. Dessa sessioner möjliggör för diskussioner, frågor och svar, samt möjligheter till grupparbeten och feedback som hjälper dig att tillämpa dina kunskaper i praktiken.

Sammantaget ger kursen en heltäckande och engagerande inlärningsupplevelse som rustar dig med de färdigheter och kunskaper som krävs för att lyckas inom prospektering.

Vad är fördelarna med en online-utbildning i försäljning?

Fördelarna med en online-utbildning i försäljning sträcker sig långt bortom flexibilitet och tillgänglighet. För det första är online-utbildningar vanligtvis mer kostnadseffektiva än traditionella klassrumsutbildningar, vilket minskar behovet av resor och därigenom även klimatpåverkan från transport.

Genom att tillhandahålla kursmaterialet digitalt minskar också behovet av fysiska resurser som papper och tryckning, vilket bidrar till en mer hållbar inlärningsmiljö.

Flexibiliteten gör det också möjligt för deltagare att anpassa sitt lärande efter sina egna behov och livsstilar, vilket minskar stress och öka välbefinnandet.

Om oss

Mercuri International erbjuder faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och gör det varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli effektiva när det kommer till försäljning och ledarskap.

Med oss får du tillgång till den senaste forskningen, smarta verktyg och personlig rådgivning av våra experter. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis. Vi låter resultat växa genom människor och ger er de verktyg och processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar. Mer information om oss hittar du här.

Företagsanpassad säljutbildning?

Hittar du inget datum som passar för denna säljutbildning? Är ni många på företaget som vill gå samma säljutbildning? Har ni särskilda önskemål för just ert företag? Vi erbjuder även företagsanpassade säljutbildningar! Tveka inte att höra av dig för mer information!

KONTAKTA OSS

Få offert eller boka utbildning

Välj startdatum för utbildningen

När Var Konsult Pris Antal
När Från:
Till:
Var Konsult Pris kr (+ moms) Antal
Företagsanpassad säljutbildning?

Hittar du inget datum som passar för denna säljutbildning? Är ni många på företaget som vill gå samma säljutbildning? Har ni särskilda önskemål för just ert företag? Vi erbjuder även företagsanpassade säljutbildningar! Tveka inte att höra av dig för mer information!

KONTAKTA OSS

Bokningsinformation

kr10,900.00

Efter genomförd bokning kommer vi att kontakta dig för komplett faktureringsinformation.


Boka

    Få mer information